..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ» Σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα

Σε σύσκεψη καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» τη Δευτέρα 22 Γενάρη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της «Βέτλανς» στη Νάουσα.


Στο κάλεσμά του ο Αγροτικός Σύλλογος αναφέρει ότι «τη χρονιά που πέρασε είδαμε το έτσι κι αλλιώς ισχνό εισόδημά μας να μειώνεται κι άλλο, με την παραπέρα μείωση των τιμών παραγωγού, τη νέα περικοπή στις ενισχύσεις - επιδοτήσεις, τις μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία και τις ζωικές και φυτικές αρρώστιες που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ και την παραπέρα διόγκωση του κόστους παραγωγής. Το 2018 μας βρήκε απλήρωτους, παράλληλα αυξάνονται κι άλλο οι ασφαλιστικές εισφορές 2%, ενώ στα αντιαγροτικά σχέδια περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο αύξησης του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια κατά 200 εκατ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι ο κάθε αγρότης θα πληρώνει 12 ευρώ το στρέμμα.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων, αλλά και στην εκστρατεία αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης του αγροτικού κόσμου που εντείνει η κυβέρνηση, οι μικρομεσαίοι αγρότες δίνουμε τη μάχη που αφορά την ίδια την επιβίωσή μας, σε αγωνιστική συμπόρευση με τους εργαζόμενους και άλλα λαϊκά στρώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog