..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

«ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΣ ΠΟΤΕ...» Αύριο στις 9 μ.μ. στο κανάλι της ΚΝΕ στο YouTube η μεγάλη συναυλία ενάντια στον «τρομονόμο» στην ΤέχνηΔεκάδες καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ για τη διοργάνωση μεγάλης διαδικτυακής συναυλίας ενάντια στον «τρομονόμο» στην Τέχνη, που θα προβληθεί την Τρίτη 16 Φλεβάρη -μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου- στις 21.00, στο κανάλι της ΚΝΕ στο YouTube.

Καλλιτέχνες από όλα τα είδη της μουσικής ενώνουν τις φωνές τους για να καταδικάσουν την ενσωμάτωση  της αντιδραστικής οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία με τα γνωστά προσχήματα, με έννοιες-λάστιχο για «υποκίνηση της βίας και του μίσους» και με την επικίνδυνη αντίληψη για καταπολέμηση της «ριζοσπαστικοποίησης» οδηγεί στη φίμωση κάθε ριζοσπαστικού και προοδευτικού έργου!

Αυτά τα αντιδραστικά νομοθετήματα, που έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, δεν στοχεύουν μόνο στη λογοκρισία, αλλά και στη συγκάλυψη της πραγματικής βίας που ασκείται σε βάρος των λαών, δηλαδή της εκμετάλλευσης, της κοινωνικής αδικίας, των πολέμων, της προσφυγιάς, της εμπορευματοποίησης κοινωνικών αγαθών, της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Η Τέχνη δεν αποτελεί δημόσια απειλή! Το "Bella Ciao", η "Guernica»", ο «Επιτάφιος" του Γ. Ρίτσου, η "Μπαλάντα του κυρ Μέντιου" του Κ. Βάρναλη και τόσα άλλα αριστουργήματα, μερικά από τα οποία θα ακουστούν στην συναυλία, μαζί με σύγχρονα πολιτικά τραγούδια με αιχμηρό και ανατρεπτικό στίχο, δεν πρόκειται να "απαγορευτούν" στην καρδιά και την ψυχή της νέας γενιάς! H KΝΕ καλεί κάθε νέο και νέα και προοδευτικό άνθρωπο να δώσει τη μάχη, να μην το επιτρέψει!

Στη διαδικτυακή συναυλία συμμετέχουν αλφαβητικά οι: 

Ανδρουλιδάκης Μανόλης

Αντωνοπούλου Ρίτα

Βαρούχα Μάγδα

Brak

Γισδάκης Βασίλης

Γλυκερία

Δρογώσης Στάθης

Demon Fox

Ζωγράφος

Ghetto Rock

Κανέλλος Δημήτρης

Καράκογλου Πολυξένη

Καρέλλας Θοδωρής

Κίτρινα Ποδήλατα

Κοινοί Θνητοί

Λούντζη Μαριλίζα

Μαγαλιός Στέλιος («Sober on Tuxedos»)

Μαλακατές Περικλής

Μπάσης Δημήτρης

Μπούσαλης Πάνος

Παπαδόπουλος Θύμιος  

Παπαζαχαριάκης Γιάννης 

Παπακωνσταντίνου Βασίλης

Παπαναστασάτος Παύλος

Πασχαλίδης Μίλτος

Retro

Σινάνης Γιάννης

Σβώκος - Χατζηκυριάκος Κώστας

Στρατηγού Ασπασία

Το Σφάλμα

Τριανταφυλλίδης Κώστας

Urban pulse

Υπεραστικοί

Φρανκ

Χουλιαράς Θανάσης («KollektivΑ»)

902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog