..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ COVID-19 Χιλιάδες τα θύματα από την ανυπαρξία κλινών ΜΕΘ

 Στοιχεία που αποτυπώνουν το διαχρονικό έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας έρχονται ξανά στο φως της δημοσιότητας

Σχεδόν το 64% του συνόλου των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από Covid-19, πέθαναν περιμένοντας στις λίστες της ντροπής, για να βρεθεί κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή ξεψύχησαν αβοήθητοι σπίτι τους.

Το αποτύπωμα της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, της πολιτικής που θεωρεί «είδος πολυτελείας» τον επαρκή αριθμό δημόσιων κλινών ΜΕΘ και «περιττό κόστος» τη δημιουργία σύγχρονου δημόσιου και δωρεάν συστήματος ΠΦΥ, ήρθε και χτες στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από τον ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο του ΕΟΔΥ (το οποίο φέρει και την υπογραφή του προέδρου του Οργανισμού Θ. Ζαούτη), σημειώνεται ότι «συνολικά από την αρχή της πανδημίας έως και 01/03/22 έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ 16.519 (εντός και εκτός νοσοκομείου)». Σημειώνεται ότι την 1η Μάρτη του 2022, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από Covid-19 ήταν 25.914, δηλαδή σύμφωνα με το παραπάνω στοιχείο πάνω από τα 2/3 των νεκρών πέθαναν χωρίς την απαιτούμενη εντατική φροντίδα και παρακολούθηση.

Επίσης ομολογείται στο ίδιο έγγραφο ότι «η μέση διάρκεια παραμονής των διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ (ανεξάρτητα από την έκβασή τους, αν δηλαδή μπήκαν στη συνέχεια σε ΜΕΘ, απεβίωσαν ή εξήλθαν από το νοσοκομείο) ήταν 4,7 μέρες».

Πρόκειται για ένα ακόμα «πειστήριο» του εγκλήματος, που βαραίνει τη σημερινή κυβέρνηση που διαλαλούσε ότι αν ο διασωληνωμένος είναι «εντός ή εκτός ΜΕΘ» είναι το ίδιο. Που παρέπεμπε τον λαό στην περίπτωση ύποπτων συμπτωμάτων να μην πλησιάσει στα φρακαρισμένα νοσοκομεία, αλλά να αναζητήσει διάγνωση μέσω ...τηλεφώνου «από τον γιατρό του»...

Φέρει όμως τη σφραγίδα και των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ, που όσο ήταν κυβέρνηση χρησιμοποίησε τα ίδια χρεοκοπημένα υλικά, κράτησε με τη σειρά του κλειστά το 25% των μόλις 500 κρεβατιών ΜΕΘ, όπως δεν άνοιξε και τα νοσοκομεία που είχε κλείσει η συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ. Αρνήθηκε να κάνει προσλήψεις ειδικευμένου μόνιμου προσωπικού, κατακρεούργησε με τη σειρά του την κρατική χρηματοδότηση για τη δημόσια ΠΦΥ και τα δημόσια νοσοκομεία, αρνήθηκε να μονιμοποιήσει συμβασιούχους, να δώσει λεφτά για την υγεία του λαού, συμβάλλοντας τελικά σε ένα σύστημα Υγείας πλήρως ανέτοιμο να αντιμετωπίσει τη σφοδρότητα του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω τραγικά στοιχεία των θανάτων εκτός ΜΕΘ δίνονται στη δημοσιότητα λίγες μέρες μετά τα άλλα στοιχεία για την υπερβάλλουσα θνητότητα, σύμφωνα με τα οποία (μελέτη Lancet), στην Ελλάδα κατά τη διετία 2020 - 2021 έχασαν τη ζωή τους 22% περισσότεροι άνθρωποι.

    50 νεκροί, πάνω από 26.000 νέα κρούσματα, δεκάδες νέες εισαγωγές

Στο μεταξύ, νέα αύξηση στον αριθμό νέων κρουσμάτων και στις εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα δημόσια νοσοκομεία καταγράφηκε και χτες, ενώ κατά δεκάδες καθημερινά συνεχίζουν να χάνουν τη ζωή τους. Χτες 50 ήταν τα θύματα του κορονοϊού, κι ενώ τα κυβερνητικά στελέχη εδώ και λίγες βδομάδες έχουν ανακοινώσει το «τέλος της πανδημίας», ήδη από την αρχή της χρονιάς έχουν πεθάνει 5.896 άνθρωποι, και ο τραγικός απολογισμός από την έναρξη της επιδημίας είναι συνολικά 26.686 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 358, ενώ χτες αυξήθηκαν κατά 22,31% οι εισαγωγές νέων ασθενών.

Τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν ξανά τις 25.000, φτάνοντας τα 26.536, εκ των οποίων τα 8.734 στην Αττική.

Παράλληλα, αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα διαπιστώθηκαν σε εννέα από τις δεκατρείς (9/13) περιοχές που ελέγχονται, προδιαγράφοντας νέο φούσκωμα των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, νέα ανησυχητική μελέτη, αυτήν τη φορά από το Χιούστον στο Τέξας, δείχνει ότι το 25% των παιδιών που νόσησαν με Covid-19 θα εμφανίσουν το σύνδρομο long covid, δηλαδή μακρόχρονα συμπτώματα της νόσου, αποτυπώνοντας ξανά τους τεράστιους κινδύνους από τα πρωτόκολλα της υπερμετάδοσης, με βάση τα οποία λειτουργούν τα σχολεία, αντί να παίρνονται μέτρα για να σπάει η αλυσίδα της μετάδοσης του ιού.

Αναδημοσίευση από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ 16032022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog