..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ελλάς- Τουρκία .......συμμαχία!!!!!!!!!



Οι πρόσφατες συζητήσεις μεταξύ Σαμαρά και Ερντογάν και η υπογραφή οικονομικών συμφωνιών, για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων Ελλάδας και Τουρκίας, προετοιμάζουν το έδαφος για τις πιο ουσιαστικές συμφωνίες συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και με διαπραγμάτευση επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Το στόχο αυτό υπηρετούν και οι 25 διμερείς συμφωνίες που υπογράφηκαν για λογαριασμό επιχειρηματικών ομίλων, στο πλαίσιο της Β’ Συνόδου του «Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας», καθώς και οι συναντήσεις μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο χωρών. «Βάζουμε την ανάπτυξη στην υπηρεσία της ειρήνης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς, δείχνοντας ποιος είναι ο πραγματικός στόχος των διακρατικών και επιχειρηματικών συμφωνιών που υπογράφτηκαν. Εξίσου αποκαλυπτική, για τις προθέσεις της κυβέρνησης, να προχωρήσει σε συμφωνίες συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο, με ταυτόχρονη διαπραγμάτευση κυριαρχικών δικαιωμάτων, ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός, όταν ρωτήθηκε αν συζητήθηκε το θέμα της ΑΟΖ. «Δεν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να πούμε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τίποτα από όλα αυτά που είπατε», δήλωσε κοφτά ο πρωθυπουργός, αφήνοντας στην πραγματικότητα να εννοηθεί ότι η συνεκμετάλλευση συζητήθηκε, όπως άλλωστε συμφέρει και τα μονοπώλια που καραδοκούν να βάλουν στο χέρι τα αποθέματα στο Αιγαίο. Αποφεύγοντας, παράλληλα, να πει το παραμικρό για το πώς και πότε η κυβέρνηση προτίθεται να ασκήσει το κυριαρχικό αυτό δικαίωμα.

Ο λαός θα πρέπει να κοιτάξει “πίσω από την κουρτίνα”. Πίσω από εκεί θα δούνε δύο πράγματα: από τη μια τα κοινά σχέδια μερίδας Ελλήνων και Τούρκων μεγαλοεπιχειρηματιών για την ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των λαϊκών στρωμάτων και στις δύο χώρες, και από την άλλη το σκληρό ανταγωνισμό  για  τα μερίδια των αγορών, τα κοιτάσματα του φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο, τους δρόμους μεταφοράς αυτού του πλούτου και γενικότερα των εμπορευμάτων. 
Οι συμφωνίες αυτές θα είναι σε βάρος του ελληνικού και του τουρκικού λαού, καθώς οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των δύο χωρών και διεθνείς όμιλοι που ανταγωνίζονται για τη μοιρασιά των κοιτασμάτων και των ενεργειακών δρόμων. Η όποια διαπραγμάτευση γίνεται με κριτήριο την εξασφάλιση αυτών των συμφερόντων. Πρέπει οι δύο λαοί να γυρίσουν την πλάτη στις διακυβερνητικές διακηρύξεις και να βγάλουν συμπεράσματα από την πραγματικότητα που βιώνουν: της φτώχειας, της ανεργίας, της εκμετάλλευσης, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων. Η λύση της ασφάλειας και ευημερίας για τους δύο λαούς δεν μπορεί να εξασφαλιστεί από εκείνους που βασικό μέλημά τους έχουν την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η λύση βρίσκεται μόνο στην πάλη για ανατροπή της αιτίας που γεννά αντιθέσεις, συγκρούσεις, πολεμικές συρράξεις.
Η άλλη άποψη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog