..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Πέτρος Παππάς: Ο νέος λαγός της..... Ν.Δ.


Λαγούς από το καπέλο βγάζει τώρα τελευταία η κυβέρνηση της ΝΔ!  Με μία μικρή λεπτομέρεια. Ότι οι λαγοί προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι πλέον μόνο από την ΝΔ.

Θυμίζουμε ότι πριν από μία εβδομάδα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαμουλάκης σε τηλεοπτικό πάνελ δήλωσε πως θα συμφωνούσε υπό προϋποθέσεις να μπούνε και δίδακτρα στα δημόσια Πανεπιστήμια. Τη συνέχεια την έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Παππάς, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη -εν μέσω μεγάλων κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων- βρήκε την ευκαιρία να (ξανα)πει πως πρέπει να αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος!

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «ναι, πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιατύπωση του άρθρου 16 και συντεταγμένα ως πολιτεία να δούμε πώς μπορούμε να φέρουμε και αν μπορούμε να φέρουμε σπουδαία ή πολύ αξιοπρεπή μη κερδοσκοπικά ιδρύματα στην Ελλάδα από το εξωτερικό για να συμβαδίσουμε με τη διεθνή πραγματικότητα... Εγώ δεν έχω ταμπού σε αυτό το θέμα!»...

Η συναίνεση έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο! Και όσο μεγαλώνει η συναίνεση, τόσο θα δυναμώνει και η πραγματική αντιπολίτευση, όπως ο αγώνας των φοιτητών και των συλλόγων τους ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, για δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα!

Η κυβέρνηση όμως παρ' όλο έχει την στήριξη των διάφορων λαγών της «έχει βρει τον μάστορά της» με τις μαζικές διαδηλώσεις και τις ζωντανές διαδικασίες σε σχολεία και σχολές. Παρά την προσπάθεια στην αρχή να ξεγελάσει και να καλοπιάσει τους φοιτητές, στη συνέχεια να τους τρομοκρατήσει και να καταστείλει τον αγώνα τους, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται για 6η βδομάδα, με καινούργιες δυνάμεις να μπαίνουν στη μάχη.

Η πλειοψηφία φοιτητών και μαθητών απορρίπτει το νομοσχέδιο και το δείχνει καθημερινά στα αμφιθέατρα και στους δρόμους. Εχει την αλληλεγγύη των εκπαιδευτικών, των ακαδημαϊκών, των εργαζομένων στα ΑΕΙ, εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων του κινήματος.

Γι' αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να ελιχθεί απέναντι στη δυσαρέσκεια που μεγαλώνει, φυλάγοντας σαν «κόρη οφθαλμού» τον πυρήνα του αντιδραστικού νομοσχεδίου, που δεν είναι άλλος από τη μεγαλύτερη προσαρμογή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις κατευθύνσεις της Μπολόνια και της Σύμβασης της Λισαβόνας.

Όλες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει και στη χώρα μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, κινούνται πάνω σ' αυτές τις ράγες. Υπαγορεύονται από τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ενάντια στις ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Το ίδιο ισχύει και με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που προωθείται μάλιστα στο όνομα του «ευρωπαϊκού δικαίου», για να παρακαμφθούν τα όποια εμπόδια βάζει το Σύνταγμα.

Έτσι εξηγείται και η εκκωφαντική συναίνεση που προσφέρουν στην κυβέρνηση για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας επί της ουσίας τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, παρά τα «ναι μεν αλλά» στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

ΥΓ: Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έχει βρει τα καλύτερα στηρίγματα της πολιτικής της στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, διάφορες «κεντροαριστερές» πένες... φιλοσοφούν πάνω στο ερώτημα αν υπάρχει αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog