..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Νέες επιστολές στρατευμένων: Καμιά δουλειά δεν έχουν Ελληνες φαντάροι, στελέχη και φρεγάτες σε αποστολές εκτός συνόρων

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στην αποστολή φρεγάτας «στο στόμα του λύκου»

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στην αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, στο «στόμα του λύκου» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Με επιστολές τους στρατευμένοι απ' όλη τη χώρα στέκονται απέναντι στην επικίνδυνη εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει «σιωπητήριο» σε στρατευμένους και στελέχη που αντιδρούν και ξεκαθαρίζουν ότι «καμιά δουλειά δεν έχουν Ελληνες φαντάροι, στελέχη και φρεγάτες των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) σε αποστολές εκτός συνόρων!». Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει και σήμερα κάποιες από αυτές τις επιστολές.

***

Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο μιας ΝΑΤΟικής επιχείρησης.

Το γεγονός αυτό με βρίσκει κάθετα αντίθετο διότι αποτελεί μια επιλογή που σε καμία περίπτωση δεν συντελεί στο βασικό καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων, την άμυνα δηλαδή της χώρας και την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Αντίθετα, αποτελεί μια επιλογή, όπως και πολλές προηγούμενες, ενταγμένη σε μια συνολικότερη πολιτική που μπλέκει παραπάνω τη χώρα σε σχεδιασμούς ανεξάρτητους ή - πιο σωστά - αντίθετους με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Τέτοιες αποφάσεις έχουν προηγηθεί πάμπολλες:

Από την προηγούμενη αποστολή προσωπικού και φρεγατών στην ίδια περιοχή, την πλέον εύφλεκτη του πλανήτη, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να γίνεται στόχος σε ενδεχόμενη γενίκευση του πολέμου.

Την πραγματοποίηση ΝΑΤΟικών ασκήσεων καθώς και τη δημιουργία αμερικανικών βάσεων στη χώρα που αναβαθμίζουν όχι την ικανότητα των ΕΔ στην άμυνα της πατρίδας αλλά την ικανότητα συμμετοχής σε πολέμους εκτός συνόρων.

Την άμεση εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο με την αποστολή οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία.

Μέχρι τη στήριξη του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ που πραγματοποιεί πάνω από 100 μέρες γενοκτονία εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Ολες αυτές οι επιλογές είναι ενάντια στα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολλών, των νέων στρατευμένων, του ελληνικού λαού συνολικά και με βρίσκουν κάθετα αντίθετο.

Καμιά δουλειά δεν έχουν Ελληνες φαντάροι και στελέχη των ΕΔ σε αποστολές εκτός συνόρων. Καμιά δουλειά δεν έχουν οι ΕΔ να συνεκπαιδεύονται με τους δολοφόνους των λαών, αυτούς που για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων διεξάγουν ή προετοιμάζουν τον πόλεμο σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη.

Σαν νέος στρατευμένος, λοιπόν, με προβληματισμούς και σκέψεις γύρω από τα ζητήματα αυτά, αλλά σίγουρα με ανησυχία για την ευημερία του ελληνικού λαού, δηλώνω:

-- Να ακυρωθεί η Στρατιωτική Συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ.

-- Να επιστρέψουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις από όλες τις αποστολές εκτός συνόρων.

-- Να ακυρωθεί η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα.

-- Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται στη χώρα.

-- Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, να σταματήσει τώρα το έγκλημα

Στρατιώτης (ΠΖ) Περδίκης Δημήτρης

***

Ποιος «αμύνεται» 3.500 χλμ. μακριά από τα σύνορά του;

Τι άλλο να πουν για να το κάνουν πιο ξεκάθαρο;

Η αποστολή της φρεγάτας «Υδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα σημαίνει κίνδυνο και ταπείνωση για τον ελληνικό λαό! Ενισχύεται η συνολική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, εντός και εκτός συνόρων, για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των εφοπλιστών και άλλων επιχειρηματικών ομίλων. Ποιος «αμύνεται» 3.500 χλμ. μακριά από τα σύνορά του με μια φρεγάτα που διαθέτει και επιθετικό εξοπλισμό; Υπέρ ποιου θα μπορούσαν να «αμυνθούν» ένας Ελληνας, ένας Γάλλος και ένας Ιταλός, το πιθανότερο ανώτερο επιτελείο της επιχείρησης «Prosperity Guardian», στην Ερυθρά Θάλασσα;

Υπέρ του λαϊκού εισοδήματος το οποίο οι ίδιες οι πολιτικές των κυβερνήσεων τους έχουν διαλύσει, την ίδια στιγμή που οι εφοπλιστές πηγαινοέρχονται με ξένες σημαίες ή εθελοντική φορολογία; Υπέρ των ναυτών, παιδιά της εργατικής τάξης, τις ζωές των οποίων παίζουν κορόνα - γράμματα στην περιοχή στηρίζοντας το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ στη γενοκτονία των Παλαιστινίων και ρίχνοντας λάδι στη φωτιά των πολεμικών συγκρούσεων παγκοσμίως; Μήπως θα προστατεύσει η αποστολή τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, τους οποίους οι πολιτικές τους οδηγούν σε παραιτήσεις, απολογίες ή επικίνδυνες αποστολές;

Το μόνο που καταφέρνει η κυβέρνηση με μια τέτοια αποστολή είναι να θέτει στο στόχαστρο άλλων μεγάλων οικονομικών και πολεμικών κέντρων τον ελληνικό λαό, τη Λάρισα που θέλουν να λειτουργήσει ως στρατηγείο της επιχείρησης, να μετατρέπει τη χώρα μας σε «θύτη» άλλων λαών και τον λαό μας σε στόχο αντιποίνων.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει τις φωνές αμφισβήτησης με χυδαιότητες. Αφού πρώτα περιορίστηκε σημαντικά το εισόδημα των στελεχών στο Πολεμικό Ναυτικό, τώρα η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως δέλεαρ οικονομικές αποζημιώσεις για να τους πείσει να συμμετάσχουν στη σφαγή που διαδραματίζεται. Παράλληλα, προσπαθεί να τρομοκρατήσει καλώντας σε απολογία νέο δόκιμο αξιωματικό που εξέφρασε ανοιχτά τις ανησυχίες του, που εξέφρασε ανοιχτά δηλαδή το αυτονόητο. Οι προσπάθειες αυτές να πέσουν στο κενό!

Ζητάμε οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις να αφιερωθούν στο καθήκον τους, την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας. Καμία φρεγάτα να μην αποσταλεί στην Ερυθρά Θάλασσα! Αντί αυτού, τα έξοδα της αποστολής να δοθούν στους στρατευμένους και στις ελλείψεις και ανάγκες που συναντούν!

Η χώρα να απεμπλακεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού!

Καταδρομείς από 5η Μοίρα

***

Να μην αποσταλεί ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ως η πιο πιστή σύμμαχος των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ δηλώνοντας εξαρχής την προθυμία της να αποστείλει ελληνική φρεγάτα με σκοπό την εξασφάλιση των συμφερόντων των εφοπλιστών.

Η απόφαση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού, αντιθέτως εμπλέκει τη χώρα μας σε άλλο ένα θέατρο πολέμου μετά την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και την υποστήριξη του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ. Την μετατρέπει σε θύτη άλλων και τον λαό μας σε στόχο αντίπαλων στρατοπέδων.

Ως στρατευμένος δηλώνω την αντίθεσή μου με κάθε απόφαση για εμπλοκή της χώρας μας στις εστίες πολέμου. Δώσαμε όρκο για να υπερασπιστούμε τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και τον λαό της πατρίδας μας και όχι να βρισκόμαστε σε αποστολές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορά μας.

Να μην αποσταλεί η ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις από αποστολές στο εξωτερικό.

Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις που βρίσκονται στη χώρα.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Στρατιώτης (ΠΖ) Σαραφίδης Αλέξανδρος

Πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 14022024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog