..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Το BBC - CNN Ξεμπροστιάζει το Ισραήλ σχετικά για το «επιχειρησιακό κέντρο» της Χαμάς στο αλ Σίφα

Το Ισραήλ ακόμα και σήμερα, δεν έχει παρουσιάσει στοιχεία πως το νοσοκομείο αλ - Σίφα ήταν το επιχειρησιακό κέντρο διοίκησης της Χαμάς, όπως ισχυρίζεται. 

Αυτό αναφέρει το BBC, σε ανάλυσή του όπου σημειώνει πως σε γραφική παρουσίαση που έκαναν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) τον περασμένο Οκτώβρη για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, ισχυρίζονταν πως απεικόνιζαν τα τούνελ ως το κεντρικό αρχηγείο της Χαμάς. Ωστόσο, αναφέρει ο παρουσιαστής, αν και ο στρατός έχει μπει στη δομή από την περασμένη Τετάρτη, ακόμα δεν έχει παρουσιάσει στοιχεία για τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς. 

Μάλιστα, το BBC λέει ότι δόθηκε μεν η άδεια από τις δυνάμεις του Ισραήλ στο ίδιο το κανάλι αλλά και στο FOX News να τραβήξουν πλάνα μέσα από το νοσοκομείο, αλλά μόνο σε σημεία που υπέδειξε ο στρατός.

Παράλληλα το κανάλι διαπίστωσε πως το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός και έδειχνε «αποδεικτικά στοιχεία» μέσα από το νοσοκομείο, ήταν γυρισμένο ώρες πριν δοθεί η άδεια στο BBC να εισέλθει στο χώρο. Ακόμα και αυτό το βίντεο, συνεχίζει ο παρουσιαστής, δημοσιεύτηκε, στη συνέχεια διεγράφη και αργότερα δημοσιεύτηκε ξανά χωρίς την αναφορά για ισραηλινό στρατιωτικό που κρατούνταν όμηρος στο νοσοκομείο.

Τέλος στέκεται στις διαφορές μεταξύ του συγκεκριμένου βίντεο των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων -που αναφέρει πως έχει υποστεί μοντάζ- και όσων κατέγραψε το κανάλι όταν μπήκε στον ίδιο χώρο, όπως παραπάνω όπλα, ενώ ο παρουσιαστής λέει ότι όσα «βρέθηκαν» εκεί δεν αντιστοιχούν στην διαπίστωση του Ισραήλ πως το νοσοκομείο ήταν επιχειρησιακό κέντρο διοίκησης Χαμάς. 

Αλλά και το CNN εγείρει ερωτήματα για την αξιοπιστία των ισχυρισμών του ισραηλινού στρατού αναφορικά με τα όπλα της Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, φέρνοντας συγκρεκριμένα παραδείγματα από όπλα που... εμφανίζονται ανάμεσα στα πλάνα του ισραηλινού στρατού και στο βίντεο του FOX που τραβήχτηκε αργότερα.

902.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog