..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Τα ψέματα των .....ψαλιδοχέρηδων!!!!


Την ίδια ώρα που τα κυβερνητικά στελέχη αμολάνε δεξιά και αριστερά ασύστολα ψεύδη περί πιθανής μη εφαρμογής των νέων μειώσεων στις συντάξεις που έχουν ήδη ψηφίσει, σχετική εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προωθεί στοχοπροσηλωμένα την πλήρη εφαρμογή του νέου «τσεκουριού» στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις, όπως ακριβώς αυτό περιλαμβάνεται και στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019 - 2022 που ψήφισε πριν από περίπου ένα μήνα.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών προς τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης αφορά τη σύνταξη των προϋπολογισμών τους, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2019. Οπως επιβεβαιώνεται και από τους σχετικούς πίνακες, η κυβέρνηση προχωρά στην κατάρτιση του Κρατικού Προϋπολογισμού με δεδομένες τις περικοπές στις συντάξεις από 1/1/2019, όπως και τα υπόλοιπα αντιασφαλιστικά μέτρα, που ανεβάζουν τον επόμενο χρόνο τις συνολικές απώλειες για τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους σε περισσότερα από 3,2 δισ. ευρώ!

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό έγγραφο του υπουργείου: «Με την παρούσα εγκύκλιο δίνονται οι κατευθύνσεις και καθορίζονται τα όρια δαπανών και οι στόχοι, για την κατάρτιση του Κρατικού Προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών των λοιπών φορέων της Γενικής Κυβέρνησης οικονομικού έτους 2019. Η κατάρτιση των προϋπολογισμών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης γίνεται σύμφωνα με τους στόχους δημοσιονομικού αποτελέσματος και τα συνολικά όρια δαπανών, όπως εμφανίζονται στους πίνακες I ως VII του Παραρτήματος Α, σύμφωνα με τα όρια του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2019 - 2022 (ν.4549/2018). 

Ως εκ τούτου, οι δαπάνες των φορέων της Κεντρικής Διοίκησης πρέπει να κατανεμηθούν εντός των ανώτατων ορίων δαπανών, όπως αυτά προσδιορίζονται στον πίνακα I του Παραρτήματος Α, ενώ οι λοιποί φορείς της Γενικής Κυβέρνησης πρέπει να φροντίσουν για την επίτευξη κατ' ελάχιστον του δημοσιονομικού αποτελέσματος που περιγράφεται στους πίνακες II, III, IV, V, VI και VII του Παραρτήματος Α».

Ειδικότερα, στο σχετικό πίνακα του Κοινωνικού Προϋπολογισμού των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης για το 2019, η δαπάνη συνολικά για τις συντάξεις καθορίζεται στα 25,480 δισ. ευρώ από 28,702 δισ. φέτος, δηλαδή η μείωση ανέρχεται στο ποσό των 3,222 δισ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, το ύψος της δαπάνης για τις κύριες συντάξεις μειώνεται από 25,315 δισ. ευρώ φέτος, στα 22,252 δισ. του χρόνου και η δαπάνη για τις επικουρικές από τα 3,387 δισ. ευρώ φέτος στα 3,228 δισ. το 2019.

Επιβεβαιώνονται και με αυτόν τον τρόπο οι προθέσεις της κυβέρνησης, όπως είχαν αποκαλυφθεί πλήρως και όταν απέρριψε πριν από λίγες μέρες με συνοπτικές διαδικασίες την τροπολογία του ΚΚΕ για τη μη μείωση των συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog