..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Μ. Βόριδης προς ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ '' Πάμε πακέτο''

 
Από τα νομοσχέδια της ΝΔ που έχει υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το πιο αποκαλυπτικό είναι αναμφίβολα αυτό για την επένδυση στο Ελληνικό, που λύνει τα χέρια των επιχειρηματικών κολοσσών για να κερδοφορήσουν από την αξιοποίηση της τεράστιας έκτασης και απ' τη συνολικότερη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα και όχι του λαού της Αττικής. 

Μπορεί λοιπόν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να σκυλοκαβγαδίζουν για τις ...ταμπέλες στην Ακρόπολη, την ίδια ώρα όμως «ενώνουν τις δυνάμεις τους» για τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της αστικής τάξης.

 Και δεν είναι μόνο η Βουλή.

 

Για παράδειγμα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ από κοινού απέρριψαν το ψήφισμα της δημοτικής αρχής για άνευ όρων επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, προφανώς από το άγχος τους μη χάσουν κανένα σεντ οι κλινικάρχες, στήριξαν την πρόταση της ΝΔ για «συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα». 

Δηλαδή αυτό που εφαρμόζει ήδη η κυβέρνηση, παρέχοντας ασυλία στους κλινικάρχες και στα κέρδη τους, την ώρα που διασωληνωμένοι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. Αλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελευσίνα, όπου τη Δευτέρα πραγματοποιείται πανθριασιακή απεργία, με κεντρικό αίτημα τη μη μετατροπή του «Θριάσιου» Νοσοκομείου σε Covid. 

Με μια αμίμητη ανακοίνωση, η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη ΝΔ να «ενσωματώσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης στα γενικότερα συμφέροντα της κοινωνίας» (!) δείχνοντας μάλιστα ως παράδειγμα ...τον Μακρόν. 

Τελικά, με τόση εποικοδομητική δουλειά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε παραγγελιά να το είχε τέτοιο «υπουργείο αντιπολίτευσης».

Και μιας και πιάσαμε τα κοινοβουλευτικά, να κι ένα στιγμιότυπο από τις συνεδριάσεις της προηγούμενης βδομάδας: Απαντώντας στον «ψόγο» βουλευτή της ΝΔ ότι «η αριστερά μιλάει μόνο για τον καπιταλισμό», ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε θιγμένος: «Γιατί εμείς να αντιδράσουμε σε νομοσχέδιο κάνοντας αναφορά στον καπιταλισμό;», με έτερο βουλευτή του ίδιου κόμματος να διευκρινίζει ότι η κριτική τους δεν αφορά τον καπιταλισμό, αλλά το γεγονός ότι «σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο ο καπιταλισμός». 

Εγκάλεσε μάλιστα τη ΝΔ, ότι δεν δικαιούται να μιλάει για τον καπιταλισμό, γιατί ...«είναι κόμμα καθαρά πελατειακό». 

Ενας τρίτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε σε συνεργασία τη ΝΔ για «να επαναφέρουμε το δόγμα Βέμπερ», που «επέμενε πεισματικά στην κομματική ουδετερότητα του κράτους». 

Συνοψίζουμε λοιπόν και αποκωδικοποιούμε: Ο καπιταλισμός λειτουργεί αλλιώς στην υπόλοιπη ΕΕ και οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουν πλάτη γι' αυτόν τον «αλλιώτικο καπιταλισμό». Οχι βέβαια χωρίς εκμετάλλευση, αλλά χωρίς «πελατειακές σχέσεις». Και τι εννοούν «πελατειακές σχέσεις»; Σίγουρα όχι την - από τη φύση του - «διαπλοκή» του αστικού κράτους με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που γεννάει και τα υπόλοιπα «σκάνδαλα». 

Ε, μετά από τόσες πάσες, ήρθε και η σειρά του υπουργού Εσωτερικών Μ. Βορίδη να πει την ατάκα του στην παράσταση ...«Πάμε πακέτο», χαιρετίζοντας με ενθουσιασμό την παραδοχή του ΣΥΡΙΖΑ για «την αποπολιτικοποίηση και την ουδετερότητα του κράτους», αλλά και για «τη δημόσια άρνησή σας να ασκείτε κριτική στον καπιταλισμό. 

Πολύ καλά πράγματα είναι όλα αυτά. Είστε σε πολύ καλό δρόμο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog