..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Επεσαν από τα σύννεφα για ''Αμερικάνικη Δημοκρατία.''

Θα διαψευστούν όλοι όσοι καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες για Μπάιντεν.

Παρέμβαση στη συζήτηση για την «Ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ και τρέχουσα πολιτική κατάσταση» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίουέκανε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με την ομιλία τουευρωβουλευτή του Κόμματος Κώστα Παπαδάκη. 

Η ομιλία έχει ως εξής:

«Η σχεδιασμένη εισβολή ακροδεξιών αντιδραστικών δυνάμεων στο Καπιτώλιο αλλά κι ο τραγέλαφος που προηγήθηκε στις αμερικάνικες εκλογές εκθέτουν όλους όσους πέφτουν από τα σύννεφα για τη λεγόμενη «Αμερικάνικη δημοκρατία». 

Αυτή των δεκάδων πολέμων, διαμελισμών χωρών, πραξικοπημάτων, ανατροπών εκλεγμένων κυβερνήσεων με αιματοχυσίες λαών, τόσο με κυβερνήσεις Ρεπουμπλικάνων, όσο και με κυβερνήσεις Δημοκρατικών.

Και με τους δυο ο αμερικανικός λαός βιώνει διαχρονικά εκμετάλλευση, ανεργία, καταστολή, ρατσισμό.

Το βάθος της σήψης μιας κοινωνίας σε βαθιά παρακμή βρίσκεται πέρα από τη διαχείριση Τραμπ ενώ πολύ σύντομα θα διαψευστούν κι όσοι καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες για φιλολαϊκη διαχείριση Μπάιντεν ισχυριζόμενοι και ότι θα βάλει φρένο στην τουρκική προκλητικότητα. 

Τα περί τραμπισμού δεν μπορούν να απενοχοποιήσουν το ίδιο το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα μετις αγιάτρευτες αντιθέσεις του, την ταξική πόλωση. 

Όλα αυτά συνδέονται άμεσα με τα οξυμένα προβλήματα της αμερικανικής οικονομίας, την αμφισβήτηση της πρωτοκαθεδρίας των ΗΠΑ από την Κίνα, τους ανταγωνισμούς με την ΕΕ.

Οι λαοί σε επαγρύπνηση να μην πληρώσουν την κρίση στις ΗΠΑ με νέο γύρο όξυνσης της επιθετικότητας και κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών».

20/01/2021 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog