..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Δ.Τ. της Ε.Ο. του ΚΚΕ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΕΕ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ



Οικονομικός πόλεμος της ΕΕ ο έλεγχος των άμεσων ξένων επενδύσεων

Στη συζήτηση για τη “Θέσπιση πλαισίου για τον έλεγχο των άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση” στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τοποθετήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος τονίζοντας τα παρακάτω:

«Ο έλεγχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επενδύσεις τρίτων κρατών στο έδαφος της είναι μέρος ενός πραγματικού πολέμου, του οικονομικού, που μετατρέπεται σε θερμό πόλεμο. 



Η Ένωση αμύνεται στην οικονομική διείσδυση τρίτων, Ρωσίας, Κίνας και άλλων. Κατά της Βρετανίας, σαν Δούρειο Ίππο ξένων επενδύσεων μετά το Μπρέξιτ. 

Ο έλεγχος δεν προβλέπεται υποχρεωτικός λόγω των εσωτερικών αντιθέσεων εντός Ένωσης. Λειτουργεί όμως σαν εκβιασμός υπέρ των συμφερόντων των μονοπωλίων της. 

Το εύρος των ελέγξιμων επενδύσεων, η έννοια της ασφάλειας που προασπίζει ο έλεγχος αλλάζουν ανάλογα με τα εκάστοτε συμφέροντά της. Σε επενδύσεις υποδομών, υψηλής τεχνολογίας, στην άμυνα, τον έλεγχο Μέσων Ενημέρωσης και προπαγάνδας. 
Εξαιρούνται βέβαια οι επενδύσεις στην άμυνα από χώρες του ΝΑΤΟ.

Οι εργαζόμενοι να το ξέρουν:

Η «ελευθερία του κεφαλαίου και της κίνησής του» πάει περίπατο, γίνεται προστατευτισμός αν πρόκειται να προστατευτούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. 

Όμως ενεργοποιείται μόνιμα και πάντα ενάντια στους εργαζόμενους, τους λαούς που πρέπει να την ανατρέψουν, κόντρα στους πολέμους των καπιταλιστών, ικανοποιώντας τις ανάγκες τους.».

14/02/2019      

 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ 

Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog