..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Δ.T. της Ε.O. του KKΕ - MYΘOΙ THΣ ΕΕ ΓΙA TΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙAKΕΣ XΡHMATOΔOTHΣΕΙΣ ΠOY ΣHMAΙNOYN BAΡΙA ΦOΡOΛOΓΙA TΩN ΛAΩN KAΙ ΦOΡOAΠAΛΛAΓΕΣ TΩN ΕΠΙXΕΙΡHMATΙΩN


Μύθοι της ΕΕ για τις περιφερειακές χρηματοδοτήσεις που σημαίνουν βαριά φορολογία των λαών και φοροαπαλλαγές των επιχειρηματιών

Στη συζήτηση για τις “ Κοινές διατάξεις για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+, το Ταμείο Συνοχής και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας και δημοσιονομικοί κανόνες αυτών” στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τοποθετήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος τονίζοντας τα παρακάτω:

«Ας ξεσκεπαστούν οι μύθοι περί χρηματοδότησης περιφερειακής ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση:



Κανένα ταμείο συνοχής ή άλλο δεν φέρνει σύγκλιση. Απόκλιση, ανισομετρία κρατών, περιφερειών είναι σιδερένιος νόμος του καπιταλισμού, της άναρχης ανάπτυξης του με κριτήριο το κέρδος. 

Κανένα πρόγραμμα δεν σταμάτησε καμιά κρίση, ούτε θα προλάβει την επόμενη. 

Οι χρηματοδοτήσεις συνδέονται με το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, την Οικονομική διακυβέρνηση, εκβιάζοντας συμμόρφωση με αντιλαϊκές πολιτικές, μεταρρυθμίσεις, μνημόνια διαρκείας.

Το κύριο δεν είναι η απορρόφηση κονδυλίων – για την οποία περηφανεύονται υπουργοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι – αλλά που πάνε. Στην ενίσχυση μεγάλων επιχειρήσεων με βάση της προτεραιότητες της Ένωσης. Οι λαϊκές ανάγκες για έργα αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, υγεία, σχολεία, λαϊκή κατοικία, αποζημιώσεις πληγέντων θεωρούνται κόστος, υποβαθμίζονται, εξαιρούνται. Αυτές διεκδικεί μόνο το ΚΚΕ.

Τέλος, ο μεγάλος μύθος: οι χρηματοδοτήσεις δεν είναι χάρισμα καμιάς Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βγαίνουν από τη βαριά φορολογία του λαού, ενώ οι επιχειρήσεις φοροαπαλλάσσονται. 

Αυτό το πλούτο του να διεκδικήσει ο λαός για ικανοποίηση των αναγκών του.».

13/02/2019 

Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ 

Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog