..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Ο Θ. Παφίλης στη Βουλή: Για την συμφωνία των Πρεσπών να τα βρείτε με τους φίλους σας τους ΝΑΤΟικούς { Video}



Ξεκίνησε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, η συζήτηση για την ευρωατλαντική Συμφωνία των Πρεσπών, με τα αστικά κόμματα να δίνουν τη ...«μητέρα των μαχών» επί της διαδικασίας!


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας ζήτησε να δοθούν στη Βουλή το πλήρες κείμενο του Συντάγματος της ΠΓΔΜ και η επιστολή παραίτησης που έστειλε ο Νίκος Κοτζιάς στον πρωθυπουργό. Επίσης, ζήτησε να παραστεί στη συνεδρίαση ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.


Τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος που έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας αλλά και επί της διαδικασίας, υποστηρίζοντας πως «η σύνθεση της Επιτροπής είναι παράνομη», γιατί πριν κάνει κλήρωση ο πρόεδρος της Βουλής θα έπρεπε να είχε στείλει επιστολή στους ανεξάρτητους για την κάλυψη των θέσεων που τους αναλογούν. Σε ανάλογο ύφος κινήθηκε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας, γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών «παραχωρεί κυριαρχία, παραχωρεί το όνομα μιας περιφέρειας της χώρας».

Τους θεατρινισμούς των αστικών κομμάτων στηλίτευσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, σημειώνοντας πως «τα πολιτικά ζητήματα λύνονται πολιτικά και όχι με διαδικαστικά κόλπα» που χρησιμοποιεί τώρα η ΝΔ και χρησιμοποιούσε κατά κόρον ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση. «Βρείτε τα με τους φίλους σας τους ΝΑΤΟικούς», ανέφερε, προσθέτοντας πως όλοι τους είναι με το ΝΑΤΟ. 

Ως προς τους «ανεξάρτητους» βουλευτές, υπογράμμισε πως η θέση του ΚΚΕ είναι πως όποιος βουλευτής διαφωνεί με το κόμμα που εκλέχθηκε, θα πρέπει να παραιτείται. Για την κλήση του Ν. Κοτζιά στην Επιτροπή, ξεκαθάρισε πως δεν είναι θέμα Κοτζιά, γιατί τη συμφωνία την υπέγραψε η κυβέρνηση.

Ο Θανάσης Παφίλης εστίασε στην ουσία, σημειώνοντας πως όλοι οι ΝΑΤΟικοί και οι αμερικανοτραφείς φωνάζουν, αλλά «δεν βγάζουν τσιμουδιά» ότι η συμφωνία γίνεται «για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και κάτω από την επίβλεψη - οδηγία και επιβολή των αμερικανών».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog