..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Αλέξης ο .......Κουταλιανός!!!!!!! Χαίρε τέκνον της Ελλάδος!!!!!!!!!!!


Ως άλλος... Κουταλιανός εμφανίστηκε στην αναπτυξιακή φιέστα της κυβέρνησης στην Τρίπολη ο πρωθυπουργός, διακηρύσσοντας όχι μόνο ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να επανέλθει σε καθεστώς Siemens, Novartis, θαλασσοδανείων και σκανδάλων», αλλά και κάτι παραπάνω: 

Προειδοποίησε ότι «αν δεν ξεριζωθεί οριστικά το καρκίνωμα που κερδοσκοπεί ακόμα και με την υγεία του ελληνικού λαού, θα μολύνει την κοινωνία και θα στέκεται εμπόδιο σε κάθε βήμα προς την ανάπτυξη».

 Μετά από αυτά και αφού «καθάρισε» με το καρκίνωμα, περιέγραψε το σχέδιο της κυβέρνησης για το πώς θα «ταΐσει» το τέρας με «ζεστό» χρήμα, φοροαπαλλαγές και προνόμια: 

Από τους ομίλους της Ενέργειας έως τους μεγαλοκατασκευαστές, για τους οποίους, όπως είπε, η κυβέρνηση έκανε «σε 2,5 χρόνια, όσα οι άλλοι δεν έκαναν σε 10 χρόνια», μέχρι τους εξαγωγείς και μεγαλοαγρότες, αλλά και τους ομίλους που βλέπουν τη διαχείριση των σκουπιδιών ως το νέο «Eldorado». 

Κι όλα αυτά με το μανδύα της «δίκαιης ανάπτυξης», για να γίνονται πιο εύπεπτες από το λαό η ένταση της εκμετάλλευσης, από τη μια, και η αύξηση των μέτρων στήριξης των μεγαλοεπιχειρηματιών, από την άλλη.

Ξεπερνάει, βέβαια, τα όρια της πρόκλησης όλα αυτά να τα λέει μια κυβέρνηση που έχει αναδειχτεί «πρωταθλήτρια» της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, γεγονός που δεν «ξεπλένεται», όσοι ανασχηματισμοί, «τρίπλες» και προπαγανδιστικά σχήματα κι αν επιστρατευτούν.

Κανένα «ήθος» και «αρετή» δεν υπάρχει στην πολιτική της κυβέρνησης, που στρώνει χαλί στην καπιταλιστική κερδοφορία και για το λόγο αυτό τσακίζει εργατικά δικαιώματα, εκτοξεύει την ευελιξία στους χώρους δουλειάς, διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, απελευθερώνει τις απολύσεις, επιχειρεί να βάλει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία που κατακτήθηκε με αίμα.

Καμία αξία - πέρα από τις «αξίες» της καπιταλιστικής αγοράς - δεν υπηρετεί μια κυβέρνηση που, όπως έγινε ξανά χτες, επιστρατεύει την καταστολή ενάντια σε όσους υπερασπίζονται τα σπίτια της λαϊκής οικογένειας από το «σφυρί» των τραπεζιτών.

Που κόβει χωρίς τσίπα κοινωνικά επιδόματα, κονδύλια για Υγεία και Πρόνοια, προκειμένου να δημιουργήσει «μαξιλάρια ασφαλείας» για το κεφάλαιο. Που θεωρεί «κόστος» τα έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής, αντιπυρικής προστασίας, τις δαπάνες για υποδομές που καλύπτουν τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

Ολα αυτά τα αντεργατικά μέτρα που πέρασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα προηγούμενα χρόνια, επεκτείνοντας παραπέρα το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, «τρέχει» τώρα - στο πλαίσιο και της 4ης «αξιολόγησης» - να «κωδικοποιήσει», να μονιμοποιήσει δηλαδή, με τη νέα της πλέον σύνθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog