..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Το 722 ΤΜ στην Αλεξάνδρεια, ετοιμάζεται για κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.


Το ανενεργό στρατόπεδο 722 ΤΜ στην Αλεξάνδρεια ως γνωστόν θα μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και πολύ σωστά θα κάνει αφού οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων σε μέρη όπως η.... Ειδομένη είναι απαράδεκτες και δεν τιμούν κανέναν. 

Ηδη ο στρατός άρχισε τον καθαρισμός του Στρατοπέδου, με το κόψιμο των δένδρων και την αποκομιδή διάφορων άχρηστων αντικειμένων. 

Η έλευση προσφύγων στην Αλεξάνδρεια είναι ειλημμένη απόφαση και όσο κι αν επιχειρούν ορισμένοι ακροδεξιοί, ρατσιστές και ξενοφοβικοί να το αποτρέψουν με κραυγές και ψέμματα δεν πρόκειται να αλλάξει. Οι πρόσφυγες θα εγκατασταθούν στο..... στρατόπεδο δίπλα στο γήπεδο και χρέος κάθε δημοκράτη είναι να συμπεριφερθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να τους προστατέψει και να τους ενσωματώσει στην τοπική κοινωνία. Γιατί, ένα μεγάλο τμήμα των προσφύγων στη χώρα μας θα παραμείνει εγκλωβισμένο εξ αιτίας των αποφάσεων των ηγετών της ΕΕ πρόσφατα. 

Χρέος των δημοκρατικών πολιτών είναι να οργανωθεί και να συνδράμει στην προσπάθεια που ήδη έχει αρχίσει να εκτυλίσσεται προς την κατεύθυνση αυτή. Προσπάθεια ενσωμάτωσης που γίνεται τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και συλλογικά. Η λογική θα επικρατήσει, η δυναμική του κινήματος αλληλεγγύης θα αυξάνεται  και θα απομονωθούν οι ακροδεξιές και ρατσιστικές φωνές. Είναι επιβεβλημένο να συμβεί αυτό και θα συμβεί.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog