..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Μεγάλη τιμωρία στον Γιάννο Παπαντωνίου!!!!!!


Ενόχους, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, έκρινε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου, για την απόκρυψη 1,3 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της υπόθεσης του ανακριβούς «πόθεν έσχες» για το οικονομικό έτος 2009.

Το δικαστήριο επέβαλε στον καθένα φυλάκιση 4 ετών (μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως), χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, αλλά και αποζημίωση 20.000 ευρώ για ηθική βλάβη του Δημοσίου.

Το δικαστήριο εκτίμησε ότι ο πρώην υπουργός καταχώρησε «εν γνώσει του» ανακριβή στοιχεία στην οικεία δήλωση περιουσιακής κατάστασης και «με πρόθεση» παρέλειψε τις επίμαχες καταθέσεις. Η σύζυγός του, δε, συνυπέγραψε «γνωρίζοντας». «Για τους δικούς τους λόγους προσπάθησαν να συγκαλυφθεί το ποσό και να μη δηλωθεί», τόνισε ο πρόεδρος κατά την ανάγνωση της απόφασης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «μακρά, συντονισμένη και μεθοδευμένη προσπάθεια απόκρυψης του ποσού».

Παρά το γεγονός ότι οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν να αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, εντούτοις το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog