..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Φρανσουά Ολάντ: Εχουμε πόλεμο!!!!!


Εχουμε πόλεμο, είπε χτες ο Φρανσουά Ολάντ, το ίδιο έσπευσαν να αναφωνήσουν όλα τα αστικά ΜΜΕ αμέσως μετά το μακελειό στη Γαλλία. 

Ομως, ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι εξαπολύθηκαν το 1999 στη Γιουγκοσλαβία, το 2001 στο Αφγανιστάν, το 2003 στο Ιράκ, το 2011 στη Λιβύη, ήταν μάλιστα η Γαλλία που έκανε πρώτη την επίθεση και ακολούθησε το ΝΑΤΟ. Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις έγιναν σε όλα τα κράτη της λεγόμενης «Αραβικής Ανοιξης», στην Κεντροαφρικάνικη Δημοκρατία (πάλι με συμβολή της Γαλλίας). Ιμπεριαλιστική επέμβαση έγινε και στη Συρία. 

Η γαλλική Λεγεώνα των Ξένων είχε αποφασιστική συμβολή στην οργάνωση και εκπαίδευση αυτών που ανέτρεψαν τον Καντάφι, αλλά και στην οργάνωση και εκπαίδευση του λεγόμενου Συριακού Απελευθερωτικού Στρατού. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εμφανίστηκε και ο ISIS. Δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, Αγγλία, Γαλλία, ΗΠΑ, τον στήριξαν και δημιούργησαν. 

Και όλα αυτά για να ενισχύονται τα μονοπώλια στην Ενέργεια και στους δρόμους μεταφοράς της και τα κέρδη τους. Οποιος, λοιπόν, μιλάει σήμερα για πόλεμο, ουσιαστικά υπερασπίζεται όλα αυτά. Σε κάθε περίπτωση, απ' όπου κι αν εξαπολύονται ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι κάθε μορφής, λαοί δολοφονούνται. Ετσι έγινε και με την «Αραβική Ανοιξη», έτσι γίνεται τώρα και στη Συρία, έτσι και στη Γαλλία. Οι λαοί πληρώνουν και με το αίμα τους τα κέρδη των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog