..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Τρομοκρατία. Παλαιό "σήριαλ" με νέους..... ηθοποιούς!!!!!!!



Εάν κανείς ενδιαφερόταν το “πώς θα ζήσουμε” μετά τα όσα προβλήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με τη “Λίστα Λαγκαρντ”, σίγουρα “αποζημιώθηκε” με το νέο “σήριαλ” που προβάλλεται από τις οθόνες και τα μεγάλα ΜΜΕ. Πρόκειται για την περίφημη “τρομοκρατία”. Μετά τους εμπρησμούς και τα γκαζάκια το “παιχνίδι χόντρυνε” και είχαμε επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ στην Αθήνα και την “τυφλή επίθεση” στο Mall. Δεν γνωρίζουμε τους “δράστες”. Γνωρίζουμε όμως το ποιοι ωφελούνται και πώς αξιοποιούνται οι προφανώς καταδικαστέες αυτές πράξεις.
Με δύο λόγια πιστεύουμε ότι οι ενέργειες αυτές βοηθούν όσους  θέλουν  να  αποπροσανατολίσουν το λαό από τα καθημερινά οξυμένα του προβλήματα και αυτούς που θέλουν να τον τρομοκρατήσουν και να εντείνουν την καταστολή σε βάρος των αγώνων του. Με αφορμή τέτοια χτυπήματα, επιχειρούν να καλλιεργήσουν το φόβο και τα χρησιμοποιούν για αντιλαϊκές πολιτικές εξελίξεις και για ενίσχυση του αστικού πολιτικού συστήματος. Συνδέουν την «τρομοκρατία» με τη διατάραξη της «οικονομικής ζωής», της “ανάκαμψης”. Θέλουν τον λαό να πάψει, να διεκδικεί, επειδή όπως λένε, κινδυνεύει η δημοκρατία.
Ι ιστορικά, η λεγόμενη «ατομική τρομοκρατία» που εκδηλώθηκε από τα πρώτα κιόλας βήματα του εργατικού λαϊκού κινήματος, όχι μόνο δεν έλυσε προβλήματα προς όφελος του λαού, αλλά αντίθετα μετατρέπεται σε έναν ακόμα μοχλό για μεγαλύτερη επίθεση σε βάρος του οργανωμένου κινήματος, για καταστολή, φόβο και υποταγή. Η ατομική βία είναι εχθρός της ταξικής πάλης, της συνειδητής επαναστατικής δράσης των μαζών. Είναι εχθρός του οργανωμένου αγώνα του λαού. Με μοχλό και την τρομοκρατία (το διαπιστώσαμε την περίοδο του «ψυχρού» πολέμου στη Γερμανία και την Ιταλία, το βλέπουμε καθ’ όλη την περίοδο της αμερικανικής μονοκρατορίας)η κοινωνία «διδάσκεται» να αποδέχεται εθελοντικά, ή - στην επίσης αποδοτική για την κρατική εξουσία περίπτωση - η κοινωνία «εκπαιδεύεται» να «συνθηκολογεί» με εκείνα τα μέτρα που απαγορεύουν «νόμιμα» τις ελευθερίες της.

 Η κοινωνία «εκπαιδεύεται» (σ.σ.: «για το καλό της»...) να «συναινεί» με μέτρα που ναρκοθετούν το δικαίωμά της να διεκδικεί. Η τρομοκρατία, πάντα και παντού, αξιοποιείται ως πρόσχημα από τους μηχανισμούς της κρατικής καταστολής. Την αξιοποιούν για να τρομοκρατούν και να «πολιορκούν» την κοινωνία, επικαλούμενοι τους κανόνες ασφαλείας που, σύμφωνα με την κυρίαρχη προπαγάνδα, επιβάλλονται, στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Δεν είναι καινούριο ζήτημα ο συγκεκριμένος προσανατολισμός που πασχίζουν να δώσουν αφού το έχουν κάνει κατ’ επανάληψη, φροντίζοντας να φορτίσουν αρνητικά τις λαϊκές συνειδήσεις με επιδίωξη την καλλιέργεια ψυχολογίας φόβου απέναντι στους λαϊκούς αγώνες. Πάντα, όταν διάφοροι μηχανισμοί εκτελούσαν τέτοιες αποστολές, φρόντιζε η κυρίαρχη προπαγάνδα με τον πλέον επίσημο τρόπο να προσδώσει σ’ αυτούς ριζοσπαστική ιδεολογία, ακόμη και μαρξιστική, όπως τώρα υπονοούν ταυτίζοντας τέτοιες ενέργειες με την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, προκειμένου να καλλιεργήσουν αποστροφή στους εργαζόμενους. Δεν ξέρουν; Ξέρουν. Δεν είναι αφελείς. Αλλά αυτή η άτιμη προπαγάνδα βολεύει το σύστημα. Ξέρουν ότι τέτοιοι μηχανισμοί που εκτελούν τέτοιες αποστολές έχουν σχέση, οργανώνονται ή χρησιμοποιούνται από κρατικούς μηχανισμούς και μυστικές υπηρεσίες, ντόπιες και ξένες. 

Εχει αποδειχτεί και αποκαλυφθεί κατ’ επανάληψη, από τις σχέσεις της CIA με την ατομική τρομοκρατία στην Ιταλία, μέχρι την «Αλ Κάιντα». Οργανώνονται και χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς του συστήματος (το για ποιους σκοπούς το ξέρουν αυτοί που τους οργανώνουν και τους χρησιμοποιούν), με μορφές που το εργατικό κίνημα από τότε που εμφανίστηκε οργανωμένο, έχει καταδικάσει. Μιλάνε για «αποκήρυξη της βίας», θέλουν ο λαός να την αποκηρύξει, προβάλλοντας την ατομική τρομοκρατία που οργανώνουν, θέλουν να αποκηρύξει το δικαίωμά του να αγωνίζεται .Οι εργαζόμενοι, έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν συλλογικά, οργανωμένα και να παλεύουν για να προστατευτούν από την πολιτική καρμανιόλα που τους στέλνει στην κόλαση !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog