..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία
Ολο το προηγούμενο διάστημα που σφαγιάζονταν οι μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τα χαράτσια διαδέχονταν το ένα το άλλο, είχε οργιάσει η κυρίαρχη προπαγάνδα για τα «ρετιρέ», τους «προνομιούχους» και τις «συντεχνίες», με ολοφάνερο στόχο να συκοφαντήσουν και τσακίσουν τους ταξικούς αγώνες των εργαζομένων και του λαού. Τώρα, ενόψει της κατάθεσης του εθνικού φορολογικού συστήματος που εξοντώνει τους αυτοαπασχολούμενους καθώς μεταξύ άλλων προβλέπει πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τους μικρούς ΕΒΕ, του ειδικού φορολογικού καθεστώτος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες κ.ά., η κυβέρνηση, όλως τυχαίως..., έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το δήθεν «όργιο της φοροδιαφυγής από τους ελεύθερους επαγγελματίες», καθώς επτά στους δέκα δήλωσαν πέρσι εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Και μάλιστα σε αντιπαράθεση με τους μισθωτούς για τους οποίους τώρα τα αστικά ΜΜΕ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη «φοροαδικία» που γίνεται σε βάρος των «γνωστών υποζυγίων». Φυσικά, πρόκειται για τη γνωστή τακτική του διαίρει και βασίλευε που ξέρουν πολύ καλά να εφαρμόζουν, προκειμένου να μένει στο απυρόβλητο η πλουτοκρατία που ευθύνεται για την κρίση. Ακριβώς για αυτό δεν λένε λέξη για το γεγονός ότι εν μέσω κρίσης μειώνονται διαρκώς οι συντελεστές για τα επιχειρηματικά κέρδη και μερίσματα, ούτε λένε ότι η συνεισφορά τους στα φορολογικά έσοδα προβλέπεται την επόμενη χρονιά να είναι 2,1 δισ. ευρώ (-22% σε σχέση με φέτος), δηλαδή ένα απειροελάχιστο κλάσμα μπροστά στα 50 δισ. που θα πληρώσουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι αυτοαπασχολούμενοι. Ο εργαζόμενος λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα που του στήνουν για να τον διαιρέσουν. Εδώ και τώρα πρέπει να πάρει απόφαση ότι δεν θα κάνει άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία, αλλά θα κλιμακώσει την πάλη του για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!
    Έτσι Χρήστο όπως τα λες. Συμφωνώ απολύτως, ειδικά με τις δυο τελευταίες προτάσεις σου. Η ανατροπή είναι το ζητούμενο. Το πτώμα κακοφόρμισε. Να' σαι καλά.
    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog