..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκπαίδευση στα -deep fakes- ψεύτικα νέα

«Να εκπαιδεύσουμε τους πολίτες κατά των "deep fakes"» (των «βαθιά παραπλανητικών» μηνυμάτων που παράγονται με χρήση της τεχνητής νοημοσύνης) ζήτησε ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου. 

Η κυβέρνηση δηλαδή και τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης, που έχουν αναπαραγάγει ό,τι πιο ευρωατλαντικό «deep fake» νέο κυκλοφόρησε τα τελευταία δύο χρόνια (από τα «Φιδονήσια» στην Ουκρανία, μέχρι τα κιμπούτς στο Ισραήλ, που τελικά ισοπεδώθηκαν από ισραηλινά ελικόπτερα), θα «εκπαιδεύσουν» τάχα τους πολίτες να αναγνωρίζουν τα ψεύτικα «νέα»... των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων!

 Και την ίδια ώρα, θα συνεχίσουν με πρόσχημα τα fake news να νομοθετούν νέα εκτρώματα - όπως π.χ. το «Τεχνολογικό Σύμφωνο για την καταπολέμηση της παραπλανητικής χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης» και «τρομονόμους» - διαμορφώνοντας τοπίο ασφυκτικού ελέγχου και τρομοκρατίας για όποιον διανοηθεί να αμφισβητήσει την ευρωατλαντική «μονοφωνία». 

Το καλύτερο; Ολα αυτά ο πρωθυπουργός τα συζήτησε σε ένα τραπέζι μαζί με τα ανώτατα στελέχη των «Adobe», «Amazon», «Google», IBM, «Meta», «Microsoft» κ.ο.κ. Εκείνων δηλαδή που οι αλγόριθμοί τους ρίχνουν «πάραυτα» όποιον λογαριασμό τολμήσει να ψελλίσει «λευτεριά στην Παλαιστίνη», την ώρα που ο ισραηλινός στρατός έχει δολοφονήσει πάνω από 12.000 παιδιά, κάνοντας τους καλύτερους λογοκριτές όλων των εποχών να μοιάζουν ...μαθητούδια.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog