..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

΄Αδωνις Γεωργιάδης: Δώσε "φακελάκι" να .....σωθείς !!!

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η κυβέρνηση την ακόμη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της Υγείας και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στα απογευματινά χειρουργεία, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε σήμερα τον... τιμοκατάλογο με βάση τον οποίο ο λαός θα βάζει το χέρι στην τσέπη, ειδάλλως θα περιμένει επί μήνες σε ατελείωτες λίστες αναμονής.

Ενδεικτικό της κυνικότητας και της αναλγησίας της κυβέρνησης, στη βάση της πολιτικής κόστους - οφέλους, είναι το γεγονός ότι οι τιμές καθορίζονται ανάλογα με τη σοβαρότητα της επέμβασης, με τους ασθενείς να καλούνται να πληρώσουν από 300 έως και 2.000 ευρώ, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι νομιμοποιείται το φακελάκι. 

Σε προκλητικό σόου, ο Αδ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα προσθέτοντας «σκοπός μας δεν είναι η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, σκοπός είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του. Μόνο ένας άνθρωπος ανόητος θα πίστευε στην κατάργηση του ΕΣΥ, το ΕΣΥ το αγαπάμε, το φροντίζουμε και για αυτό εργαζόμαστε»...

Ο “τιμοκατάλογος” για τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ, που ανακοίνωσε σήμερα περιχαρής ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης, αποτυπώνει με τον πιο κυνικό τρόπο τι σημαίνει για τους ασθενείς και όλον τον λαό η εμπορευματοποίηση της υγείας, την οποία έχουν προωθήσει βήμα-βήμα όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά και απογειώνει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Φτάνουν στο σημείο να βάζουν ταρίφα στην κάθε επέμβαση, νομιμοποιώντας το “φακελάκι” και ωθώντας τον ασθενή να πληρώνει υπέρογκα ποσά, ώστε να μην περιμένει ολόκληρους μήνες.

Συγκεκριμένα, οι χειρουργικές επεμβάσεις χωρίζονται σε έξι κατηγορίες με βάση ιατρικά κριτήρια και η κοστολόγηση των επεμβάσεων γίνεται σε επίπεδο κατηγορίας. Ειδικότερα, οι κατηγορίες έχουν ως εξής:

Πολύ μικρή επέμβαση: 300 ευρώ.

Μικρή: 500 ευρώ.

Μεσαία: 900 ευρώ.

Μεγάλη: 1.200 ευρώ.

Βαριά: 1.600 ευρώ.

Εξαιρετικά βαριά: 2.000 ευρώ.

Αυτό το αίσχος δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από κανέναν! Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλον τον λαό και για πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ. 

Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 22 Φλεβάρη. 

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog