..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Το σιωπητήριο της Κυβέρνησης δεν περνάει!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κομμάτων, κλιμακώνει τη συκοφαντία και την προσπάθεια καταστολής απέναντι σε όποιον καταδικάζει τα εγκλήματα του Ισραήλ και των ΝΑΤΟικών συμμάχων του, καταγγέλλει την ελληνική εμπλοκή στο μακελειό και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των Παλαιστινίων.

Η προσπάθεια αυτή, που κλιμακώνεται όσο βαθαίνει η συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο και μεγαλώνει ο κίνδυνος αυτός να γενικευτεί, πάει χέρι - χέρι με την άθλια προπαγάνδα ότι όποιος στέκεται δίπλα στον λαό της Παλαιστίνης είναι «υποστηρικτής της τρομοκρατίας»! Επιβεβαιώνουν έτσι ότι Ισραήλ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ χαρακτηρίζουν «τρομοκρατία» συλλήβδην την πάλη του Παλαιστινιακού λαού για τη δική του πατρίδα.

Προσπαθούν να κατασκευάσουν την ψεύτικη εικόνα ότι «όλος ο κόσμος» είναι «μονομπλόκ» με το κράτος και την κυβέρνηση του Ισραήλ. Τους χαλάνε όμως τη σούπα τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, ακόμα και μέσα στο ίδιο το Ισραήλ.

Κυβέρνηση και κρατικοί μηχανισμοί προσπαθούν να επιβάλουν σιωπητήριο, με απαγορεύσεις και διώξεις ενάντια σε όποιον δεν μπαίνει στο μαντρί της ισραηλινής και ευρωατλαντικής προπαγάνδας. Την πιο ακραία εκδοχή αυτής της κρατικής λογοκρισίας εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, καταγγέλλοντας τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών για «αντισημιτισμό», επειδή διαδηλώνουν μαζί με γονείς και μαθητές υπέρ της Παλαιστίνης!

Το γεγονός μάλιστα ότι η ανακοίνωση του Πιερρακάκη είναι πανομοιότυπη με αυτή του Κεντρικού Ισραηλίτικού Συμβουλίου, γεννά πραγματικά απορίες για το ποιος αντέγραψε από ποιον στην προσπάθεια να στοχοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί και να απειλούνται ακόμα και με διώξεις, με τη γνωστή «αντιρατσιστική» νομοθεσία. Τόσο πολύ φοβούνται το πολυτιμότερο μάθημα: Αυτό της αλληλεγγύης και της μαχητικής υπεράσπισης του δίκιου ενός λαού.

Είναι επίσης εξοργιστικό να προσπαθούν να ταυτίσουν τον λαό του Ισραήλ, τους Εβραίους σε όλο τον κόσμο με αυτό το κράτος και την κυβέρνησή του, τη στιγμή μάλιστα που χιλιάδες Εβραίοι από τις ΗΠΑ μέχρι το ίδιο το Ισραήλ διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο.

Τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας δεν αποτελούν βέβαια εξαίρεση, αλλά είναι πραγματικότητα σε όλη τη «δημοκρατική» ΕΕ. 

Σε πόλεις της Γερμανίας - για παράδειγμα - οι διαδηλώσεις για την Παλαιστίνη απαγορεύονται και η ρετσινιά του «αντισημίτη» δίνει και παίρνει σε οργανώσεις που πρωτοστατούν στην αλληλεγγύη.

Εφτασαν μέχρι και να συλλάβουν Παλαιστίνιο επειδή ύψωσε την πολύπαθη σημαία της χώρας του δίπλα στην ελληνική, επειδή τέτοιες εικόνες γνήσια διεθνιστικής αλληλεγγύης τους χαλάνε το ...ίματζ του «εθνικού συμφέροντος» και των διεθνών συμμαχιών της χώρας.

Αλήθεια, υπάρχει «εθνικό συμφέρον» από την πλευρά του ελληνικού λαού στην ταύτιση με ένα κράτος - τρομοκράτη; Που με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες στερεί σε έναν λαό το δικαίωμα στην πατρίδα, καταπατώντας ακόμα και αποφάσεις αυτού του ΟΗΕ; Υπάρχει συμφέρον για τον λαό στην πλευρά του άδικου;

Το μόνο που επιβεβαιώνουν είναι ότι η ευρωατλαντική μονοφωνία σε συνθήκες όξυνσης των ανταγωνισμών και πολέμου δεν επιτρέπει ούτε «κιχ» αμφισβήτησης.

Απειλούν ακόμα και στρατευμένους, που καταγγέλλουν την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, όπως έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να κάνουν, αφού οι αποστολές ελληνικών φρεγατών στην Ανατ. Μεσόγειο, όπου συγκεντρώνεται ο ΝΑΤΟικός στόλος, η διάθεση βάσεων και υποδομών για την υποστήριξη ΝΑΤΟικών στρατευμάτων, προετοιμάζοντας την πολεμική ανάφλεξη της περιοχής, καμιά σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση του λαού και των κυριαρχικών δικαιωμάτων του.

Οι απειλές και οι μεθοδεύσεις τους πέφτουν στο κενό! Οι μεγαλειώδεις λαϊκές κινητοποιήσεις είναι κόλαφος στην προπαγάνδα του πολέμου, που μεταδίδεται από τα κυρίαρχα αστικά ΜΜΕ και «διδάσκεται» με «δημοσιογραφικά σεμινάρια» στα καταγώγια της ισραηλινής πρεσβείας. 

Ο λαός έχει την πείρα και τη δύναμη να αποκρούσει την τρομοκρατία και την προσπάθεια καταστολής, βγαίνοντας αποφασιστικά στο προσκήνιο, με «ορμητήριο» τη σωστή πλευρά της Ιστορίας: Με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog