..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Νέα εισβολή και βομβαρδισμοί από την Τουρκία στο Βόρειο Ιράκ, με την ευλογία των ΗΠΑ

Αποκαλύπτεται για πολλοστή φορά η υποκρισία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που ενοχλούνται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλά ευλογούν μία ακόμα τουρκική επίθεση στο Κουρδιστάν...

Νέα κλιμάκωση της αεροπορικής και χερσαίας εισβολής που πραγματοποιούν εδώ και πολύ καιρό, με τις πλάτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, την ανοχή της Ρωσίας και τη σιγή της ιρακινής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, πραγματοποιούν από την Κυριακή οι δυνάμεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στο βόρειο Ιράκ, στις περιοχές όπου ζουν Κούρδοι. Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται η υποκρισία των Ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστών, που εφαρμόζουν στην πράξη τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά», καθώς την ίδια ώρα εμφανίζονται να ...σκίζουν τα ιμάτια τους για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, αναφερόμενος στην «Επιχείρηση Γράπωμα» (Operation Claw Lock) όπως είναι η κωδική ονομασία, παραδέχτηκε απροκάλυπτα ότι προηγουμένως είχε εξασφαλίσει τις ευλογίες των μεγάλων δυνάμεων, καθώς όπως εξήγησε αυτή έγινε «σε συντονισμό με τους φίλους και συμμάχους της Τουρκίας».

Στο πλαίσιο της νέας τουρκικής εισβολής στο βόρειο Ιράκ συμμετέχουν μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs), πλήττοντας (σύμφωνα πάντα με την τουρκική κυβέρνηση) στρατόπεδα, υπόγειες στοές, κρησφύγετα και αποθήκες πυρομαχικών Κούρδων μαχητών. Συμμετέχουν σε αυτήν και μονάδες των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού, στοχοποιώντας κατοικημένες περιοχές σε Μετίνα, Ζαπ και Αβασίν - Μπασιάν, εξαπολύοντας νέο κυνήγι μαγισσών κατά των μαχητών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας ισχυρίστηκε ότι οι επιθέσεις «συνεχίζονται επιτυχώς, όπως προέβλεπε το σχέδιο», με στόχο «να προληφθούν τρομοκρατικές ενέργειες» και να υπάρξουν εγγυήσεις για «την ασφάλεια των συνόρων» της Τουρκίας. Ανέφερε δε ότι μέχρι χτες το μεσημέρι είχαν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 19 Κούρδων μαχητών και τον τραυματισμό 4 Τούρκων στρατιωτών.

Η ευρείας κλίμακας τουρκική επίθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης πολυετούς εκστρατείας στο Ιράκ και τη Συρία, εναντίον του ΡΚΚ και των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) αντίστοιχα, που η Αγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατικές» οργανώσεις. Το PKK πήρε τα όπλα εναντίον του τουρκικού κράτους το 1984. Εκτοτε έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο πάνω από 40.000 άνθρωποι, κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Και αυτή η εισβολή γίνεται με την ανοχή της κυβέρνησης Μπαρζανί στο αυτόνομο Κουρδιστάν, όπως και οι προηγούμενες, «Operation Claw Tiger» και «Operation Claw Eagle».

Αυτή η εξέλιξη, μαζί με την εκκωφαντική σιωπή του ευρωΝΑΤΟικού μπλοκ, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα "δυο μέτρα και σταθμά", όπως και οι επιλεκτικές "ευαισθησίες", είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα όλων των ιμπεριαλιστών, ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

Εν προκειμένω, προέχουν οι στρατηγικές σχέσεις με τη σύμμαχο Τουρκία και η συνοχή στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, οπότε όλα τα υπόλοιπα, περί "κυριαρχικών δικαιωμάτων" και "καταπολέμησης του αναθεωρητισμού", πάνε απλά περίπατο! Αλλωστε, όπως έχει δηλώσει πρόσφατα και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας της κυβέρνησης της ΝΔ - που επίσης δεν έχει βγάλει άχνα για τις εξελίξεις - "δεν είναι και η καλύτερη περίοδος να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ".

Η πάλη των λαών ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μαζί και στα προσχήματα και την υποκρισία που τους συνοδεύουν, είναι η μοναδική σωστή πλευρά της Ιστορίας.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 19042022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog