..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

ΝΑΤΟ: Οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο αποτελούν ένα «διμερές θέμα που δεν αφορά το ΝΑΤΟ»

 Κοινώς μας έχουν γραμμένους

«Βλέπετε ότι κινούμαστε όλο και πιο δυνατά», δήλωσε ο Πάιατ προαναγγέλλοντας τη νέα απόβαση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην Αλεξανδρούπολη τον ερχόμενο Νοέμβρη. Οντως κάθε φορά που ο λαός της περιοχής ακούει τα νέα, πρόκειται και για μια μεγαλύτερη επιχείρηση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων. 

Μπορεί τα ελικόπτερα και τα άλλα κομμάτια της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ να «κρύβονται» από το γυμνό μάτι του λαού της πόλης με τα κοντέινερ που τοποθετούνται γύρω από την προβλήτα, όμως με τίποτα δεν κρύβεται ότι με κάθε τέτοια κίνηση, ενταγμένη στην επιθετική στρατηγική του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, ο λαός της περιοχής μπαίνει όλο και παραμέσα στο στόχαστρο των ανταγωνιστών.

Με τίποτα δεν κρύβεται ότι όλο και «πιο δυνατά» χτυπάνε τα τύμπανα των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων στην περιοχή, και η εμπλοκή της χώρας σε αυτά που «συνυπογράφουν» η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα. 

Οτι όσο ο όγκος του στρατιωτικού υλικού που μεταφέρεται μέσω του λιμανιού, του αεροδρομίου και του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου της Αλεξανδρούπολης θα συνεχίζει να ξεπερνά κάθε φορά τον προηγούμενο, όσο και άλλες υποδομές της πόλης και της ευρύτερης περιοχής θα εντάσσονται στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, τόσο θα μεγαλώνουν και οι κίνδυνοι για τον λαό. 

Αλλά και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας που υπονομεύονται παραπέρα για να εξασφαλιστεί η «ΝΑΤΟική συνοχή» στην περιοχή, όπως δείχνει και η πρόσφατη αποστροφή του ανώτατου ΝΑΤΟικού διοικητή από το συνέδριο της λυκοσυμμαχίας στην Αθήνα, ότι οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο αποτελούν ένα «διμερές θέμα που δεν αφορά το ΝΑΤΟ».

Ολα αυτά έρχεται να σφραγίσει και η «ανανεωμένη» συμφωνία που ετοιμάζει η κυβέρνηση να υπογράψει με τις ΗΠΑ, που δεν είναι απλά η συνέχεια της ήδη μεγάλης εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, αλλά το σπρώξιμο της χώρας και του λαού σε ακόμα πιο επικίνδυνα μονοπάτια... 

Γι' αυτό τώρα πρέπει ακόμα πιο δυνατά να ακουστεί από τον λαό το σύνθημα για την κατάργησή της, την απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, την αποδέσμευση από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

από τη στήλη από...μέρα σε....μέρα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog