..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ: Να σταματήσει τώρα ο αποκλεισμός των ΗΠΑ κατά της Κούβας !!!!!!


«Τώρα είναι η στιγμή να υψώσουμε φωνή υπεράσπισης και αλληλεγγύης προς τον κουβανικό λαό και την κυβέρνησή του, καταδικάζοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στο Νησί της Επανάστασης», σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Αθήνας και τα Παραρτήματα Θεσσαλονίκης και Κεφαλονιάς - Ιθάκης, σημειώνοντας ότι βρίσκονται «στο πλευρό του κουβανικού λαού για δεκαετίες, υποστηρίζοντας το δικαίωμά του να ζει ελεύθερος και να ακολουθεί τον δρόμο της σοσιαλιστικής κοινωνικής οργάνωσης και ανάπτυξης, απαιτεί να σταματήσει άμεσα ο πολύπλευρος αποκλεισμός της Κούβας από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό καθώς και οι κάθε είδους επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις του Νησιού της Επανάστασης».

Στην κοινή ανακοίνωση των Συνδέσμων αναφέρεται:

«Συμπληρώθηκαν φέτος 62 χρόνια από το θρίαμβο της Κουβανικής Επανάστασης. Εξήντα δύο χρόνια από τότε που ο περήφανος κουβανικός λαός, με επικεφαλής τον Φιντέλ Κάστρο, ανέτρεψε τη δικτατορία του Μπατίστα και το εκμεταλλευτικό σύστημα και έγινε αφέντης στον τόπο του, οικοδομώντας μέσα από μεγάλες δυσκολίες τη νέα σοσιαλιστική κοινωνία.

Οι κατακτήσεις του κουβανικού λαού στη δουλειά, την Υγεία και την Παιδεία, σε όλους τους τομείς, το παράδειγμά του για τους ταπεινούς και τους καταφρονεμένους στη Λατινική Αμερική,  σε όλο τον κόσμο, έγινε "καρφί στο μάτι" του ιμπεριαλισμού.  Έτσι, ήδη από το 1959, οι διαδοχικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ, με την αρωγή των πρόθυμων συμμάχων τους, έβαλαν στόχο να ανατρέψουν με κάθε τρόπο την επανάσταση, να εμποδίσουν τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, να παλινορθώσουν τον καπιταλισμό και να επανακτήσουν την ηγεμονία στη χώρα.

Ο κουβανικός λαός αντιμετώπισε αποφασιστικά τις υπονομευτικές ενέργειες των ΗΠΑ. Αντιστέκεται με σθένος στον 60χρονο σκληρό αποκλεισμό που έχουν επιβάλει οι αμερικανικές κυβερνήσεις, τις πιο άδικες και μακροχρόνιες μονομερείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ποτέ απέναντι σε μια χώρα.

Ο οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός της Κούβας, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα επιδιώκοντας να στραγγαλίσει την κουβανική οικονομία, παραβιάζει βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα του κουβανικού λαού, στερώντας του αναγκαία φάρμακα και ιατρική τεχνολογία, παίρνει -σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό- τη μορφή της γενοκτονίας. Αποκαλύπτει τη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού που, χωρίς δισταγμό, παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και αγνοεί επιδεικτικά τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που κάθε χρόνο, εδώ και 28 συναπτά έτη, καταδικάζει τον αποκλεισμό.

Το 2019 η κυβέρνηση Τραμπ προχώρησε σε ενέργειες αυστηροποίησης του αποκλεισμού (ενεργοποίηση του άρθρου 3 του Νόμου Helms - Burton) και επανέφερε προκλητικά την Κούβα στη λίστα των κρατών που στηρίζουν την τρομοκρατία, σφίγγοντας ακόμη περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό της, δυσχεραίνοντας την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και πλήττοντας το βιοτικό επίπεδο του κουβανικού λαού.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν διατηρεί τον αποκλεισμό, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις της κινούνται με βάση τα δικά τους συμφέροντα και είναι συνένοχοι στο έγκλημα των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα.

Σ’ αυτές τις συνθήκες έχουν ιδιαίτερη σημασία τα επιτεύγματα της Κούβας στον τομέα της ιατρικής επιστήμης και έρευνας, η παρασκευή εμβολίων και φαρμάκων κατά του κορονοϊού, η προστασία του λαού της από την πανδημία. Για μια ακόμα φορά εκδηλώθηκε, προκαλώντας δικαιολογημένο θαυμασμό, η διεθνιστική στάση του κουβανικού κράτους και των γιατρών της χώρας, της ομάδας "Henry Reeve",  που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε δεκάδες χώρες.

Τώρα είναι η στιγμή να υψώσουμε φωνή υπεράσπισης και αλληλεγγύης προς τον κουβανικό λαό και την κυβέρνησή του, καταδικάζοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στο Νησί της Επανάστασης.

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης, που βρίσκεται στο πλευρό του κουβανικού λαού για δεκαετίες υποστηρίζοντας το δικαίωμά του να ζει ελεύθερος και να ακολουθεί το δρόμο της σοσιαλιστικής κοινωνικής οργάνωσης και ανάπτυξης, απαιτεί να σταματήσει άμεσα ο πολύπλευρος αποκλεισμός της Κούβας από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό καθώς και οι κάθε είδους επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις του Νησιού της Επανάστασης.

Αλληλεγγύη στον κουβανικό λαό! Να σταματήσει τώρα ο αποκλεισμός των ΗΠΑ κατά της Κούβας!».

ΣΧΕΤΙΚΑ: 15 Απρίλη 1961: Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν την .......Κούβα.!!!!!!!!!

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ επανέφερε την Κούβα στην λίστα των «κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία»

ΗΠΑ Η κυβέρνηση Μπαιντεν θα συνεχίσει την επιθετική πολιτική κατά της ΚούβαςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog