..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

<<Πανηγύρι» με τα ράντζα στο Νοσοκομείο «Αττικόν» και η Κυβέρνηση εξυμνεί τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας αντί να τον επιτάξει


Ακόμη και τώρα, που τα νοσοκομεία της Αττικής έχουν οδηγηθεί σε «έμφραγμα» λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού, η κυβέρνηση αρνείται την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας. Αντί για την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος των υγειονομικών και του εργατικού - λαϊκού κινήματος, που καταγγέλλουν ότι πάνω από 60 ράντζα στην προχθεσινή εφημερία του ΑΤΤΙΚΟΥ. Συνωστισμός ασθενών, συνοδών, γιατρών, νοσηλευτών στους διαδρόμους. Υγειονομική βόμβα. Δεν βαριέσαι… Κανένας λόγος ανησυχίας! Παρά τις εμπεριστατωμένες προτάσεις των εργαζομένων. 10 χρόνια τάζουν ότι θα λύσουν το πρόβλημα. Ούτε ο κορονοϊός δεν στάθηκε ικανός να δαμάσει τις ψεύτικες υποσχέσεις τους. 
  
Η δε κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη διεμήνυσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως «πάντα η κυβέρνηση συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα», τον οποίο τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση «μπουκώνουν» με χρήμα.

Επιμένοντας δε να τα αναγορεύει όλα στην «ατομική ευθύνη», διακήρυξε πως «το ζήτημα είναι να τηρήσουμε τα μέτρα», ενώ συνέχισε να παρουσιάζει ως «ενίσχυση» του συστήματος Υγείας τη μετατροπή γενικών ΜΕΘ σε κλίνες για κορονοϊό, μια πρακτική που στερεί Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από άλλους ασθενείς που τις έχουν ανάγκη. H Aρ. Πελώνη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραταθεί εκ νέου το λοκντάουν στην Αττική. 

Αναφερόμενη στην πρόταση του πρωθυπουργού για την καθιέρωση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, με το βλέμμα στα συμφέροντα των ομίλων του τουρισμού, σημείωσε πως «βρίσκει ήδη σχεδόν καθολική αποδοχή στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Τα συμφέροντα νικούν την κοινή λογική. Η δημόσια υγεία και ο ταλαίπωρος ασθενής πάλι στο εδώλιο. Αιδώς Αργείοι…


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την εξής δήλωση για την ασφυκτική κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής:

«Η κυβέρνηση, εκτός από το γενικότερο lockdown, έχει κηρύξει και lokcdown στα χειρουργεία, τις θεραπείες και τη νοσηλεία σοβαρών νοσημάτων στα δημόσια νοσοκομεία. Μόνο που τώρα τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία covid, γεμίζουν με ράντζα και αδυνατούν να σηκώσουν το μεγάλο βάρος της νοσηλείας ακόμα και ασθενών covid, την ίδια ώρα που στον ιδιωτικό τομέα Υγείας υπάρχουν νοσοκομειακές κλίνες, κλίνες ΜΕΘ και προσωπικό. Είναι ντροπή ο ιδιωτικός τομέας Υγείας εν μέσω πανδημίας να θησαυρίζει!

Η κυβέρνηση εδώ και τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να προχωρήσει στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, για να αντιμετωπιστούν οι σημερινές οξυμένες ανάγκες της πανδημίας, πριν να είναι αργά για τη ζωή συνανθρώπων μας».

902.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ: ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ «Έμφραγμα» στα νοσοκομεία της Αττικής, αλλά η κυβέρνηση αρνείται την επίταξη του ιδιωτικού τομέα







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog