..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ «Έμφραγμα» στα νοσοκομεία της Αττικής, αλλά η κυβέρνηση αρνείται την επίταξη του ιδιωτικού τομέα

 
Πηγή: Eurokinissi

Στα όρια της ασφυξίας βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία παραμένουν αθωράκιστα έναν χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας.

Η κατάσταση προοιωνίζεται να γίνει ακόμα χειρότερη αυτή την εβδομάδα, που αναμένεται αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων.

Χθες Κυριακή, ημέρα που τα τεστ είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με τις καθημερινές, καταγράφηκαν 1.269 κρούσματα. Για παράδειγμα την περασμένη Κυριακή τα νέα κρούσματα που είχαν ανακοινωθεί ήταν 884. Στην Αττική χθες ανακοινώθηκαν 591 κρούσματα. 

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της πρωτεύουσας βρίσκονται ένα βήμα πριν την κάλυψή τους, δείχνοντας πόσο κάλπικο ήταν το κυβερνητικό αφήγημα περί ενίσχυσης του συστήματος Υγείας, αλλά και πόσο εγκληματική είναι η στάση της κυβέρνηση που ακόμη και τώρα αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των υγειονομικών και του εργατικού - λαϊκού κινήματος για προσλήψεις προσωπικού, δημιουργία υποδομών και επίταξη του ιδιωτικού τομέας Υγείας.

Έως χθες το βράδυ η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής ξεπερνούσε το 90%. Ορισμένα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για πληρότητα της τάξης του 95%. Ενδεικτική ήταν η κατάσταση στο «Σωτηρία» που χρίστηκε νοσοκομείο αναφοράς και το οποίο έχει γεμίσει όλα τα διαθέσιμα κρεβάτια του. Στο «Αττικόν», σύμφωνα με το Σωματείο του Νοσοκομείου νοσηλεύονται 33 ασθενείς στις 33 κλίνες της ΜΕΘ Covid, ενώ στη γενική ΜΕΘ non Covid 10 ασθενείς στις 10 κλίνες. Μάλιστα, η Γενική ΜΕΘ ξεκίνησε να εκκενώνεται για να μετατραπεί σε Μονάδα Covid. 

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν όλα τα νοσοκομεία της Αττικής. Οι νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, που τάχα θα προστεθούν στο σύστημα Υγείας για να αντιμετωπίσουν την έξαρση των κρουσμάτων, δεν είναι είναι παρά Γενικές ΜΕΘ που μετατρέπονται σε κλίνες covid, στερώντας τες όμως από άλλους ασθενείς που τις έχουν ανάγκη.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog