..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Καταδικάζει τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στη Συρία


 
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει απερίφραστα στον ελληνικό λαό τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στη Συρία, που είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς. Ταυτόχρονα, εκφράζει την αμέριστη διεθνιστική της αλληλεγγύη και συμπαράσταση στο δοκιμαζόμενο συριακό λαό.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Αποκαλύπτεται γι’ ακόμη μια φορά ο δολοφονικός ρόλος των ΗΠΑ κατά των λαών και καταρρίπτονται οι όποιες αυταπάτες του προηγούμενου διαστήματος σχετικά με τη δήθεν προοδευτικότητα της νέας προεδρίας.

Γίνεται φανερό πως οι βομβαρδισμοί στη Συρία πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί και η επιθετικότητα των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, με στόχο το Ιράν και τη Ρωσία. 

Το φιτίλι του πολέμου είναι αναμμένο, και για τους λαούς της περιοχής προοιωνίζονται θανάσιμοι κίνδυνοι.

Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να νομιμοποιήσει στη συνείδησή του το γεγονός πως οι ΗΠΑ έχουν το "δικαίωμα" να βομβαρδίζουν οποιαδήποτε ξένη χώρα. Να βγάλει συμπεράσματα για το γεγονός ότι η ολοένα και μεγαλύτερη πρόσδεση της Ελλάδας στο άρμα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με ευθύνη της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Αντίθετα, επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά πως ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αποτελούν εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών.

Δεν χωράει επανάπαυση κι εφησυχασμός! Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η πάλη του λαού μας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να εκφραστεί με κάθε τρόπο η αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας.

Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή - η μόνη υπερδύναμη, είναι οι λαοί!».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog