..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ: Σοκαριστικές εικόνες με σορούς εκτός ψυγείων, λόγω της αύξησης των νεκρών από την πανδημία

             Πηγή: «taxydromos.gr»

Την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα λόγω της πανδημίας, καθώς ο λαός αφέθηκε απροστάτευτος, αποτυπώνει με ωμότητα η φωτογραφία από το Νοσοκομείο του Βόλου. Σε αυτήν απεικονίζονται σοροί ανθρώπων που κατέληξαν από κορονοϊό, να βρίσκονται εκτός ψυγείου, μέσα σε μπλε σάκους, επειδή δεν υπήρχαν κενοί ψυκτικοί θάλαμοι.

Με αφορμή αυτή την σοκαριστική φωτογραφία που δημοσίευσε τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα, η διοίκηση του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου αναφέρει πως το Νοσοκομείο διαθέτει έξι ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους, ενώ «ως συνέχεια του νεκροτομείου υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σοροί σε περίπτωση που ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των θαλάμων σε θερμοκρασία χαμηλής ψύξης». Από χθες έως σήμερα, στο Νοσοκομείο πέθαναν 16 άνθρωποι, σύμφωνα με την διοίκηση.

Στην ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου αναφέρεται επίσης ότι «ο χώρος του νεκροτομείου κατόπιν αυτοψίας του ιδίου του Διοικητή του Νοσοκομείου είναι κλειδωμένος και πρόσβαση σ’ αυτό έχει μόνο η νεκροτόμος του Νοσοκομείου κατά το πρωινό ωράριο και οι τραυματιοφορείς κατά το υπόλοιπο 24ωρο».

Επιπροσθέτως, «από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες συνεργασίας με το Δήμο Βόλου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο», προκειμένου όπως σημειώνεται, οι σoροί των αρνητικών σε covid -19 ανθρώπων να φιλοξενούνται στα ψυγεία του Κοιμητηρίου του Δήμου Βόλου.

Οι εικόνες αποτυπώνουν την πραγματικότητα που η κυβέρνηση θέλει να κρύψει

Με αφορμή αυτές τις εικόνες, η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Οι ανατριχιαστικές εικόνες από το νεκροτομείο του Νοσοκομείου Βόλου, με τις σορούς των νεκρών να βρίσκονται εκτός ειδικών θαλάμων, αποτυπώνουν με ωμότητα την πραγματικότητα που η κυβέρνηση θέλει να κρύψει, μεταθέτοντας την ευθύνη για την τραγική κατάσταση με την πανδημία στο λαό.

Προστίθενται στην τραγική εικόνα συνολικά στο Νοσοκομείο Βόλου όπου αυτή τη στιγμή: λειτουργούν μόλις 10 ΜΕΘ με τις 4 απ’ αυτές είναι για covid. Έχουν στηθεί 75 κλίνες covid, διάσπαρτες σε τρία διαφορετικά μέρη του νοσοκομείου, με κίνδυνο διασποράς σε άλλες κλινικές. Οι δύο κλινικές covid καλύπτονται με 7 παθολόγους αντί για 14 που είναι το ελάχιστο. Υπάρχει ένας μοριακός αναλυτής που μάλιστα ήρθε στα μέσα Οκτώβρη και λειτουργεί μόνο για ελέγχους του υγειονομικού προσωπικού, των εργαζομένων του νοσοκομείου και για εισαγωγές ασθενών. Το Νοσοκομείο ουσιαστικά «ζητιανεύει» για αντιδραστήρια, με τους κυβερνητικούς βουλευτές να έχουν μετατραπεί σε πλασιέ χορηγιών. Την ίδια στιγμή θησαυρίζουν οι ιδιωτικές κλινικές με «ταρίφα» 70€ το τεστ. Από τους 162 μόνιμους ιατρούς που προβλέπει το οργανόγραμμα, υπηρετούν 92, δηλαδή το 56% και μάλιστα οι 22 είναι επικουρικοί. 

Ο Μαγνητικός Τομογράφος υπολειτουργεί λόγω μη πρόσληψης ακόμη εξειδικευμένου για τη λειτουργία του ιατρού ακτινολόγου. Ο στεφανιογράφος, επίσης υπολειτουργεί, λόγω μη πρόσληψης ακόμη εξειδικευμένου για τη λειτουργία του ιατρού επεμβατικού καρδιολόγου.

Η κοροϊδία έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η ΝΔ αφού συνέχισε στο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων τη διάλυση του συστήματος υγείας για να θησαυρίσουν οι πολυεθνικές και οι κλινικάρχες και ενώ δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο τους τελευταίους μήνες, έχει το θράσος να κουνάει και το δάχτυλο για τους αγώνες που γίνονται αυτή την περίοδο για το αυτονόητο: Το δικαίωμα του λαού στη ζωή.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην πάλη που πρέπει να φουντώσει τώρα για:

Επίταξη ΤΩΡΑ όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας και ένταξή τους στο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, χωρίς όρους και παζάρια.

Μαζικές προσλήψεις στην υγεία και πρόνοια.

Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την δημόσια υγεία.

Να δοθούν όλα τα έκτακτα κονδύλια που απαιτούνται. Είναι απαράδεκτο να μετατρέπεται το Νοσοκομείο του Βόλου σε επαίτη επειδή η κυβέρνηση αντί να δώσει χρήματα για την υγεία, τα δίνει στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Μέτρα σε όλους τους χώρους δουλειάς, που με ευθύνη της κυβέρνησης έχουν γίνει εστίες υπερμετάδοσης, ''άβατο'' για κάθε έλεγχο ώστε να μη χαθούν τα κέρδη των βιομηχάνων».


902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog