..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Ερώτηση του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο για την απαράδεκτη νομιμοποίηση της κάνναβης και την χρηματοδότηση της καλλιέργειας από την ΚΑΠ !!!


Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την απαράδεκτη νομιμοποίηση της κάνναβης και τη χρηματοδότηση της καλλιέργειάς της από την ΚΑΠ.

Τη νομιμοποίηση της πώλησης, της χρήσης και της καλλιέργειας κάνναβης σε μια σειρά από χώρες και την επικείμενη χρηματοδότηση της καλλιέργειάς της από τη νέα ΚΑΠ καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτηση του ευρωβουλευτή του Κόμματος Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από το 2017 διατίθενται και με το νόμο προς πώληση φυτική κάνναβη και κανναβινέλαια σε «καταστήματα υγιεινής διατροφής» ή σε εξειδικευμένα καταστήματα σε αρκετές χώρες της ΕΕ. Τα προϊόντα αυτά πωλούνται με τον ισχυρισμό ότι έχουν ελάχιστη ή μηδενική ψυχοτρόπο δράση και, συνεπώς, δεν είναι ελεγχόμενα βάσει της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.Η φυτική κάνναβη και τα εκχυλίσματά της είναι γνωστά για δύο κανναβινοειδή που περιέχουν, τη δέλτα -9- τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και την κανναβιδιόλη (CBD). 

Η THC έχει ψυχοτρόπο δράση, ενώ για τη CBD που επιχειρείται να συνδεθεί «με οφέλη για την υγεία», επί του παρόντος, «υπάρχουν ελάχιστα επιστημονικά στοιχεία για τις περισσότερες παθήσεις που έχουν μελετηθεί» όπως αναφέρει κι η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (EMCDDA).

 Η ίδια έκθεση αναφέρει ότι πραγματοποίησε τέσσερις αξιολογήσεις κινδύνου το 2017 στα συνθετικά κανναβινοειδή που κυκλοφορούσαν σαν νόμιμα υποκατάστατα της φυτικής κάνναβης και αποκαλύφθηκε ότι συνδέονται με θανάτους και δηλητηριάσεις.

Επιπλέον, πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι το Λουξεμβούργο προτίθεται να προβεί στη νομιμοποίησή της κάνναβης και για «ψυχαγωγικούς σκοπούς».

Σε όσες χώρες έχει νομιμοποιηθεί η πώληση, χρήση και καλλιέργειά κάνναβης έχουν αυξηθεί οι χρήστες, με παράδειγμα το ποσοστό 17,5% στην Ολλανδία το 2017 σε σχέση με το 15,7% το 2016, πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ που είναι το 14,1% σε ηλικίες από 15 έως 34 ετών που έκαναν χρήση τον τελευταίο χρόνο. 

Με βάση και τα παραπάνω αποδεικνύονται αβάσιμοι οι ισχυρισμοί περί «Φαρμακευτικής», «Ευφορικής», «Φορολογήσιμης», «Κερδοφόρας» κάνναβης που υιοθέτησε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ και τη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων το 2018, όπως και άλλες χώρες της ΕΕ, πολιτείες των ΗΠΑ και ο Καναδάς, για να νομιμοποιήσουν την εξαρτησιογόνα και πολύ βλαβερή για το άτομο και την κοινωνία κάνναβη.

Χρήση που φυσικά δεν είναι «αθώα», καθώς ο συνολικός αριθμός των χρηστών που ξεκινούν θεραπεία για πρώτη φορά, με κύρια ουσία εξάρτησης την κάνναβη, αυξήθηκε κατά 76% μεταξύ 2006 και 2017 σε 24 χώρες της ΕΕ, ενώ στην Ελλάδα το 36% όσων εντάσσονται για θεραπεία δηλώνουν ως κύρια ουσία εξάρτησης την
κάνναβη.

Με βάση τα παραπάνω, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος υπέβαλε τα εξής ερωτήματα: Πώς τοποθετείται η Επιτροπή:

-στη νομιμοποίηση της κάνναβης που προωθεί με το απαράδεκτο ψήφισμά του στις 13/02/2019 και το Ευρωκοινοβούλιο και που υλοποιούν τα κράτη μέλη;

-στο γεγονός ότι η χρηματοδότηση της καλλιέργειας φυτειών κάνναβης στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής θα σημαίνει στην πράξη ότι με χρήματα των λαών της Ευρώπης χρηματοδοτείται το «νόμιμο» ναρκεμπόριο;».

30/09/2019 

Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog