..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Βάσεις σε Λάρισα και Βόλο και ο Αγοραστός "παγώνι"


Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και στέλεχος της ΝΔ, Κ. Αγοραστός, δήλωσε αδυναμία να απαντήσει σε ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την ανανέωση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας - ΗΠΑ, επικαλούμενος ...«έλλειψη γνώσης» του περιεχομένου της. 

Πάει πολύ να παριστάνει τον ανήξερο ο περιφερειάρχης, όταν έχει βουίξει ο τόπος για τη νέα Συμφωνία! 

Μάλιστα, ο ίδιος συμμετείχε πρόσφατα ως επικεφαλής αντιπροσωπείας αιρετών της Τοπικής Διοίκησης σε συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ, αλλά και σε αποστολή στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου προφανώς τους εξηγήθηκε από πρώτο χέρι ο αμερικανοΝΑΤΟικός σχεδιασμός και τους ανατέθηκαν καθήκοντα στην υλοποίησή του. 



Ο Κ. Αγοραστός υπήρξε επίσης βουλευτής της ΝΔ και επομένως γνωρίζει ότι η Συμφωνία αυτή ανανεώνεται κάθε χρόνο από το 1990. 

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας «κάνει το παγόνι» για την κατάπτυστη Συμφωνία, η οποία εκθέτει το λαό της περιοχής σε νέους και μεγαλύτερους κινδύνους, αφού στην ανανεωμένη της έκδοση θα περιλαμβάνει στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Λάρισα και Βόλο, που μετατρέπονται σε επίσημες βάσεις των ΑμερικανοΝΑΤΟικών. 

Η στάση της κυβέρνησης, της Τοπικής Διοίκησης και όλων των αστικών κομμάτων απέναντι στη Συμφωνία για τις βάσεις πρέπει να σημάνει συναγερμό για το λαό. 

Στη Θεσσαλία και παντού να δοθεί απάντηση με μαζικές αντιπολεμικές - αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog