..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Ν. Δένδιας: Δεν κρίνω την στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία.


«Δεν θα κρίνω εγώ τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στη Συρία και την Τουρκία. Εμένα με ενδιαφέρει η στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα». 

Την ...διπλωματική αυτή απάντηση έδωσε σε συνέντευξη ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας, κληθείς να σχολιάσει το «πράσινο φως» της κυβέρνησης Τραμπ στην τουρκική επέμβαση στη Συρία. 

Κατά τ' άλλα, στο γνωστό πνεύμα του εφησυχασμού, επανέλαβε τα «οφέλη» από την ελληνοαμερικανική Συμφωνία, την «εξαιρετική στάση» των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα κ.ο.κ.



 Η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει την επέμβαση στη Συρία με τη στήριξη των ΗΠΑ αποκομμένη από τη «μεγάλη εικόνα» των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και ανταγωνισμών στην περιοχή, στους οποίους και η ίδια είναι χωμένη μέχρι τα μπούνια, είναι τουλάχιστον κοροϊδία, αφού είναι πασιφανές ότι η τουρκική αστική τάξη παζαρεύει σε πολλά μέτωπα να κατοχυρώσει και να αναβαθμίσει τα συμφέροντά της στην περιοχή.

Αλλωστε, ο ίδιος ο Δένδιας, που λίγο πριν υποστήριζε ότι δεν τον ενδιαφέρει τι κάνουν οι ΗΠΑ με την Τουρκία, ξεφούρνισε στην ίδια συνέντευξη ότι «η συζήτησή μας με τους Αμερικανούς» αφορά το «πώς θα έρθει η Τουρκία κοντά στη Δύση».

 Επιβεβαίωσε δηλαδή ότι μοιράζεται την ίδια «αγωνία» με τις ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας και γι' αυτό συμμετέχει δραστήρια στο παζάρι, που «ακουμπάει» όμως τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. 

Σε όλο αυτό το κουβάρι των ανταγωνισμών, ο λαός είναι το βέβαιο θύμα, είτε υπάρξει συμβιβασμός ΝΑΤΟ - Τουρκίας, είτε κλιμάκωση της μεταξύ τους αντιπαράθεσης. 

«Οποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες», λέει ο λαός και δεν πρέπει να δεχτεί να γίνει το γεύμα κανενός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog