..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ με επίκαιρη ερώτηση για την προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και τις απολύσεις στην τράπεζα Πειραιώς




ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και 
Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Για την προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και τις απολύσεις στην τράπεζα Πειραιώς.

Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς μετά τις απόπειρες απόσχισης των κλάδων φυλάκων - καθαριστριών και επιβολής μειωμένης και εκ περιτροπής απασχόλησης, προχωρά στην υλοποίηση του σχεδιασμού της για την απόσχισης του RBU (κόκκινα δάνεια).

 Σκόπιμα την ώρα που συντηρεί κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας μέσα στους χώρους εργασίας, προχώρησε σε ενημέρωση των σωματείων των εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στην Τράπεζα Πειραιώς, ότι εφεξής δε θα επιτρέπεται η συνδικαλιστική δράση και συγκεκριμένα η πρόσβαση σωματείων, παρατάξεων και συνδικαλιστών για την ενημέρωση των εργαζόμενων σε ώρα εργασίας, επικαλούμενη μάλιστα σχετική νομοθεσία (ν.1264). 

Είναι προφανές ότι η Τράπεζα Πειραιώς ενόψει των πλάνων αναδιάρθρωσης, της απόσχισης κλάδων και νέων απολύσεων στα πλαίσια υλοποίησης της AGENDA 2020 επιδιώκει να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η Υπουργός:

Τι θα κάνει η κυβέρνηση για την προσπάθεια της Διοίκησης να απαγορεύσει τη συνδικαλιστική δράση στην Τράπεζα Πειραιώς.

Τι θα κάνει το Υπουργείο σε ενδεχόμενη προσπάθεια της Τράπεζας Πειραιώς για απόσχιση του τμήματος των κόκκινων δανείων μαζί με το προσωπικό που απασχολείται εκεί.

Ο βουλευτής

Γιάννης Δελής

Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog