..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ: Γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια τις αποφάσεις του ΣτΕ για τους συνταξιούχους


Με προειδοποιήσεις και «νουθεσίες» προσπαθεί η κυβέρνηση να «φρενάρει» το δίκαιο αίτημα χιλιάδων συνταξιούχων να μην ισχύσουν οι περικοπές που επέβαλε ο νόμος Κουτρουμάνη το 2012 και να πληρωθούν αναδρομικά τη χασούρα, ύστερα από τη σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που δικαιώνει συνταξιούχο. 

Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για την ίδια υπόθεση, η κυβέρνηση το παίζει συγκαταβατική, συστήνοντας στους συνταξιούχους να μην προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, αλλά να καταθέτουν αιτήσεις στο ΕΦΚΑ, διαβεβαιώνοντας ότι θα συμμορφωθεί με οποιαδήποτε απόφαση και ότι θα την εφαρμόσει ανεξάρτητα από το ποιος προσέφυγε στα δικαστήρια και ποιος όχι. 

Την ίδια ώρα, όμως, το κράτος έχει ήδη ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση που δικαιώνει τον συνταξιούχο, ζητώντας επί της ουσίας να εφαρμοστούν κανονικά οι περικοπές των νόμων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τους οποίους κατά τ' άλλα «καταριέται», επειδή μείωσαν τις συντάξεις! Μιλάμε δηλαδή για αποθέωση της κυβερνητικής υποκρισίας.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο υφυπουργός Εργασίας, Τ. Πετρόπουλος, ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι «οι προσδοκίες που καλλιεργούνται είναι παραπλανητικές», ότι «είναι μεγαλύτερο από 9 δισ. ευρώ το κόστος από την επιστροφή αναδρομικών στους συνταξιούχους» και ότι «το ΣτΕ έχει πει ότι η θετική απόφαση δεν θα ισχύσει για όλες τις προσφυγές και δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ».

 Επικαλείται, μάλιστα, το συμφωνημένο με τους «θεσμούς» όριο της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατ' έτος, το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να το υπερβεί η κυβέρνηση, για λόγους «δημοσίου συμφέροντος» και το οποίο, σύμφωνα με τον Τ. Πετρόπουλο, θα «βαρύνει» και στην απόφαση του ΣτΕ. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση προλειαίνει το έδαφος για να μην δοθούν στους συνταξιούχους όσα δικαιούνται, για να μην εκτροχιαστούν οι μνημονιακές συμφωνίες! 

Αλλη μια απόδειξη ότι τα μνημόνια ζουν και βασιλεύουν μετά το τέλος τους και ότι με δικαστικές προσφυγές και αποφάσεις κανείς δεν πρόκειται να βρει το δίκιο του, αν δεν δυναμώσει ο αγώνας για να σαρωθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και η πολιτική που τους επέβαλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog