..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την αποστολή σχολικών βιβλίων στους μαθητές του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων των ΕΠΑΛ


 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων 

Θέμα: Αποστολή σχολικών βιβλίων στους μαθητές του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων των ΕΠΑΛ.

Για μια ακόμα χρονιά οι μαθητές των ΕΠΑΛ που παρακολουθούν τον Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων δεν έχουν παραλάβει όλα τα βιβλία για το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθημάτων τους. Κι όλα αυτά παρά τις διαβεβαιώσεις για έγκαιρη διανομή όλων των βιβλίων στα σχολεία, στους μαθητές και γενικότερα για την επιστροφή στην κανονικότητα!

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της Β' τάξης ΕΠΑΛ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ δεν έχουν τα βιβλία ΝΑΥΤΙΛΙΑ Ι, ΝΑΥΠΗΓΙΑ, ΜΕΚ (τομ. Α και Β), ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΛΟΙΟΥ, MARITIME ENGLISH (I και ΙΙ) κ.ά., ενώ οι μαθητές της Γ' τάξης τα βιβλία εκδόσεων ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ των αντίστοιχων μαθημάτων ειδικότητας Πλοιάρχων και Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

Το πρόβλημα μάλιστα είναι εντονότερο για τους μαθητές της Γ' τάξης, γιατί τα μαθήματα ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ ΙΙ, ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ και ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ, είναι και πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, των οποίων η διδακτέα και εξεταστέα ύλη περιλαμβάνεται αποκλειστικά σε βιβλία εκδόσεων ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ.

Τα σχολεία αναγκάζονται να αναζητούν λύσεις που κοστίζουν ακριβά, ώστε να παρέχουν στους μαθητές φωτοτυπίες ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα (cd), προκειμένου να γίνεται στοιχειωδώς το μάθημα, γεγονός που υποβαθμίζει κατάφωρα την εκπαιδευτική διαδικασία. Οι γονείς στρέφονται σε λύσεις ανάγκης πληρώνοντας από την τσέπη τους τα αντίστοιχα βιβλία ή φωτοτυπίες τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει για την άμεση αποστολή των σχολικών βιβλίων στους μαθητές του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων των ΕΠΑΛ καθώς και για την μόνιμη επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος.

Οι βουλευτές

Διαμάντω Μανωλάκου
Γιάννης Δελής
Χρήστος Κατσώτης
Σταύρος Τάσσος


Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog