..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΚΚΕ : Κάλεσμα ξεσηκωμού για την επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων


Το κάλεσμα ξεσηκωμού που απευθύνει το ΚΚΕ, μπροστά στο διήμερο δράσης (22 και 23/10) που οργανώνει ενάντια στην επέκταση των παλιών και τη δημιουργία νέων αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, πρέπει να φτάσει αυτές τις μέρες σε κάθε λαϊκό σπίτι, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Με πλατιά κινητοποίηση να εκφραστεί η αντίθεση του λαού στη μετατροπή της χώρας μας σε πολεμικό ορμητήριο πρώτης γραμμής.

Το κάλεσμα μάχης του Κόμματός μας απευθύνεται σε κάθε εργάτη, κάθε άνεργο, κάθε λαϊκό άνθρωπο. Καθένα που μπορεί πια να δει κατάματα ότι η κυβέρνηση μας σέρνει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια, κάνοντας όλη τη χώρα «μαγνήτη» επιθέσεων, σπέρνοντας παντού βάσεις και υποδομές που αξιοποιούνται για επεμβάσεις σε βάρος άλλων λαών.

Σε αυτό το κάλεσμα έχουν θέση οι εργάτες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι λαϊκές οικογένειες που ματώνουν και για να είναι η κυβέρνηση «συνεπής» στα πολεμοκάπηλα σχέδια, δαπανώντας το 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟικές ανάγκες.

Εχουν θέση οι νέοι στρατευμένοι, για να διατρανώσουν ότι δεν έχουν καμιά δουλειά στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Εχει θέση καθένας που νιώθει αριστερός, που τα προηγούμενα χρόνια παρασύρθηκε από το δήθεν «επιτέλους κάτι αλλάζει» του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα βλέπει αηδιασμένος την κυβέρνηση να γίνεται το καλύτερο βαποράκι των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, συμβάλλοντας στην ένταξη κι άλλων λαών, όπως της ΠΓΔΜ, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Εχουν θέση οι κάτοικοι των νησιών, που ζουν από πρώτο χέρι το προσφυγικό δράμα, τις συνέπειες της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ, που οδηγεί στον εγκλωβισμό κάτω από άθλιες συνθήκες χιλιάδων ξεριζωμένων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις. Που ζουν καθημερινά τις αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων από τη ΝΑΤΟική σύμμαχο Τουρκία.

Αυτή η επικίνδυνη πολιτική, που έχει τη σφραγίδα σύσσωμης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στηρίζεται απ' όλα τα αστικά κόμματα, έχει όνομα, λέγεται «γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας» και είναι η άλλη όψη του νομίσματος της αντεργατικής - αντιλαϊκής επίθεσης, αφού υπηρετεί τα ίδια συμφέροντα, τα κέρδη και τις μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων.

Για αυτά τα συμφέροντα η κυβέρνηση βάζει το λαό στο επίκεντρο σφοδρών ανταγωνισμών, κυρίως ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Ρωσία, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Στο φόντο αυτής της «πρόβας πολέμου» πρέπει να απορριφθεί το επιχείρημα της κυβέρνησης, ότι έτσι εξασφαλίζει τη σταθερότητα της περιοχής και μάλιστα στον ανταγωνισμό με την Τουρκία.

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ είναι παράγοντες αστάθειας και για να προωθήσουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους δεν διστάζουν να μακελεύουν λαούς. Το λαϊκό συμφέρον ποτέ δεν υπηρετήθηκε, ούτε και σήμερα μπορεί να υπηρετηθεί από τη συμμετοχή και τη στήριξη σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πολέμους και επεμβάσεις. Αντίθετα, ο ελληνικός και οι άλλοι λαοί έχουν πικρή πείρα.

Το συμφέρον του λαού βρίσκεται στην κοινή πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά, στην εναντίωση σε κάθε σχέδιο αλλαγής συνόρων, στην αλληλεγγύη και κοινή πάλη με τους λαούς της περιοχής.

Οι μέρες που απομένουν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 22/10, πρέπει να αξιοποιηθούν για μια πλατιά πανεξόρμηση ενημέρωσης του λαού σε όλη τη χώρα, με όλες τις μορφές, να φτάσει παντού το μήνυμα «Εξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα».

Αυτή η πολύμορφη δράση μπορεί να αφήσει παρακαταθήκη για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση, στην πάλη ενάντια στο σύστημα της φτώχειας και των πολέμων, για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

από τη στήλη η άποψη μας του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog