..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Αλ. Τσίπρας : Μέγιστος πολιτικός απατεώνας. Ηταν αντίθετος στην ενοικίαση των 2 Γαλλικών φρεγατών το 2013. Τώρα;;;;;;;{Video}

            H φρεγάτα FREMM «Aquitaine» κατά την διάρκεια επιδείξεων

Την παραχώρηση από τη Γαλλία δύο φρεγατών τύπου FREMΜ με χρονομίσθωση, οι οποίες θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο ενισχύοντας σημαντικά το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων, επιβεβαίωσε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 Πρόσθεσε δε, ότι σε δεύτερο χρόνο η Ελλάδα θα αποκτήσει μια ακόμα φρεγάτα τύπου FREMΜ, καθώς και μια φρεγάτα, υπερσύγχρονης τεχνολογίας (σ.σ τύπου BELH@RRA).

Πηγή: Η Ελλάδα παίρνει από τη Γαλλία δύο φρεγάτες -Πότε θα σαλπάρουν στο Αιγαίο | iefimerida.gr


Ακατάλληλες για την Ελλάδα χαρακτήριζε τις φρεγάτες τύπου FREMM ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το 2013, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης τασσόταν εναντίον του μοντέλου ενοικίασης οπλικών συστημάτων, αποκαλώντας οξύμωρο το να ζητάει η χώρα βοήθεια από τους εταίρους της και αυτοί τα της νοικιάζουν οπλικά συστήματα με υψηλό κόστος. Το χαρακτηριστικό τμήμα της συνέντευξης έχεις ως εξής:

«Είναι οξύμωρο και αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν σε μια περίοδο κρίσης, σε μια περίοδο που ζητάμε βοήθεια από τους εταίρους αυτοί να απαιτούν, να τους δίνουμε χρήματα για να νοικιάζουμε οπλικά συστήματα. Οι γνώστες μάλιστα, οι βαθύτεροι γνώστες των τεχνικών ζητημάτων με ενημερώνουν ότι αυτά τα πλοία, είναι πλοία ακατάλληλα για τη χώρα μας, διότι είναι πλοία ανθυποβρυχιακού αγώνα και μάλιστα σε ανοικτές θάλασσες, όχι σε κλειστές θάλασσες όπως το Αιγαίο.

Και προβλέπεται μάλιστα να τα νοικιάσουμε 200.000.000 το χρόνο για μια 5ετία, δηλαδή 1 δις στην 5ετία. Με δυο λόγια από τη μια τσέπη βγαίνει η βοήθεια από την άλλη μπαίνει. Το είχε πει αυτό και ο Κον Μπεντίτ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε απόλυτο δίκιο.»

Ο Αλέξης Τσίπρας, επίσης, χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την ιδέα για τη ναυπήγηση «εθνικού πλοίου» και αναφέρθηκε σε πρόταση που κατατέθηκε τον Ιούνιο από το Τμήμα Ναυπηγικής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και από το Τμήμα Ναυπηγών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Κάνει τα αντίθετα το 2018

Πέντε χρόνια αργότερα, Αθήνα και Παρίσι υπέγραψαν συμφωνία για ενοικίαση δύο γαλλικών φρεγατών τύπου Fremm, τις ίδιες ακριβώς που ο κ. Τσίπρας κατακεραύνωνε!

Σε επιστολές μάλιστα που αντήλλαξαν οι Αλέξης Τσίπρας και Εμανουέλ Μακρόν αλλά και σε ανάλογες επιστολές που αντηλλάγησαν και σε στρατιωτικό επίπεδο, οι Γάλλοι έκαναν σαφές ότι αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω της τουρκικής προκλητικότητας και δηλώνουν με τον τρόπο αυτό πρόθυμοι να βοηθήσουν την Ελλάδα.

Τα σκάφη, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα ενσωματώνουν νέα τεχνολογία ενώ το κόστος απόκτησης υπολογίζεται κοντά στα 2 δισ. ευρώ.

Η απόκτηση των δύο γαλλικών φρεγατών θα γίνει με χρονομίσθωση.

Πηγή: Οταν ο Τσίπρας κατακεραύνωνε την ενοικίαση γαλλικών φρεγατών, το 2013 | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog