..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Η Λαϊκή Επιτροπή Αλεξάνδρειας συγκέντρωσε υλική βοήθεια για τους πρόσφυγες


Η Λαϊκή Επιτροπή Αλεξάνδρειας, συνεχίζοντας τη δράση της, συγκέντρωσε την Παρασκευή 15/4 υλική βοήθεια (ΦΩΤΟ) για τους πρόσφυγες, μετά από κάλεσμα που είχε κάνει προς τους κατοίκους, στο οποίο ανταποκρίθηκαν πολλοί. Σε σχετική ανακοίνωση που μοίρασαν αναφέρονται τα εξής:

«Η Λαϊκή επιτροπή Αλεξάνδρειας ενώνει την φωνή της με την φωνή των ξεριζωμένων προσφύγων. Υψώνουμε μέτωπο ενάντια στη βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονοπωλίων, που αιματοκυλά τους λαούς, που γεννά τους πολέμους, τον ξεριζωμό και τη ξενιτιά, δημιουργώντας στρατιές ανθρώπινων ψυχών.

Η υποκρισία της ΕΕ και των κυβερνήσεων, ανάμεσα σ’ αυτές και της Ελλάδας, περισσεύει. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σπρώχνονται στο δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης από τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική εξαιτίας της βάρβαρης πολιτικής του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Αυτοί ευθύνονται για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, το Μάλι, για την εκμετάλλευση και την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Δικό τους δημιούργημα οι "τζιχαντιστές".

Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο συμμετέχει ενεργά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, αλλά και εναρμονίζεται πλήρως με την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, με τον κανονισμό του Δουβλίνου και τη Σένγκεν, καλύπτει πλήρως τις ευθύνες της ΕΕ. Προσπαθεί να διαχειριστεί το πρόβλημα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών με αποσπασματικές και προσωρινές ενέργειες, αναντίστοιχες με τις ανάγκες των χιλιάδων οικογενειών προσφύγων και μεταναστών.
Τη στιγμή που συνεχίζεται το "μπαλάκι" των ευθυνών μεταξύ κεντρικής και τοπικής διοίκησης, είναι συγκινητική η αλληλεγγύη που δείχνουν γυναίκες, οικογένειες που προσφέρουν από το υστέρημά τους ότι μπορούν για τις άμεσες ανάγκες επιβίωσης των προσφύγων.
Αυτοί που δε διστάζουν να ισοπεδώσουν χώρες ολόκληρες με βομβαρδισμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί το καπιταλιστικό κέρδος και η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι οι ίδιοι που μειώνουν τα μεροκάματα, καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, διαλύουν το Κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ανεχτεί αυτή την κατάσταση, να μείνει παρατηρητής στο έγκλημα που εξελίσσεται σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, στον εγκλωβισμό χιλιάδων κυνηγημένων στη χώρα μας, στους χιλιάδες πνιγμούς ακόμα και μικρών παιδιών στο Αιγαίο για να ξεφύγουν από την εξαθλίωση και τη φωτιά του πολέμου

Η αλληλεγγύη που εκφράζουν οι εργαζόμενοι, άνεργοι, γυναίκες, νέοι και γενικά οι λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας, μπορεί και πρέπει να δυναμώσει και να συνδεθεί με την πάλη ενάντια στις αιτίες που ξεριζώνουν τους ανθρώπους από τα σπίτια και τις πατρίδες τους. Ενάντια στον πόλεμο, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται για τα κέρδη των μονοπωλίων. Αυτή την αλληλεγγύη να μην επιτρέψει ο λαός να την αξιοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλοι όσοι ευθύνονται για αυτή την κατάσταση, για να κρύψουν τις ευθύνες τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους συλλόγους και τους άλλους λαϊκούς φορείς της περιοχής να απαιτήσουμε και να παλέψουμε για: Να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων, μεταναστών. Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) και από την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού τους. Μέχρι τότε να διαμένουν προσωρινά σε αξιοπρεπή κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, που θα τους παρέχουν σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, διερμηνεία και νομική βοήθεια με την ευθύνη του κράτους και όχι των ΜΚΟ. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και να κλείσουν οι βάσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις γυναίκες τους νέους και τις νέες να συνεχίζουν να εκφράζουν έμπρακτα και με πολύμορφο τρόπο την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, απομονώνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο, καταδικάζοντας ξενοφοβικές αντιλήψεις.»

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog