..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Κατάπτυστη η ανακοίνωση, του ΣΥΡΙΖΑ, για «υπέρβαση» του «δικαιώματος αυτοάμυνας»

Αλλά όπως λέει και ο Κουτσούμπας  ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ !!!! 

«Η κλιμάκωση της χερσαίας επίθεσης του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, με θύματα αμάχους και με αποτέλεσμα τη ραγδαία επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Αγνοεί τις εκκλήσεις του ΟΗΕ για ανθρωπιστική εκεχειρία και υπερβαίνει το δικαίωμα αυτοάμυνας της χώρας απέναντι στη Χαμάς».

Αραγε στους πόσους νεκρούς αμάχους το «δικαίωμα αυτοάμυνας» του Ισραήλ κινείται εντός «αποδεκτών ορίων» για τον ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρει τα παραπάνω κατάπτυστα σε ανακοίνωσή του; Και δεν είναι τα μόνα.

Καλεί την κυβέρνηση «να ακολουθήσει την ισορροπημένη στάση της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και πολλών άλλων χωρών»!

Αυτό ενώ μόλις πριν λίγες μέρες ο Εμ. Μακρόν συναντιόταν με τον Νετανιάχου και δήλωνε: «Είμαστε στη διάθεσή σας να συμπεριλάβουμε τη Χαμάς στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, ανάλογα με αυτό που το Ισραήλ θα μας ζητήσει να διεκπεραιώσουμε»... 

Η Γαλλία είναι έτοιμη ώστε «ο διεθνής συνασπισμός στον οποίο συμμετέχουμε για επιχειρήσεις σε Ιράκ και Συρία, να πολεμήσει επίσης κατά της Χαμάς», μη αποκλείοντας την εμπλοκή Γάλλων στρατιωτών στα πεδία των συγκρούσεων! 

Τι άλλο πετυχαίνει η Γαλλία, με αυτήν την ...ισορροπημένη στάση, από το να καταδικάζει την αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού στην κατοχή και να ρίχνει «λάδι στη φωτιά» που οδηγεί σε γενικευμένη ανάφλεξη στην περιοχή;

Για τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν υπάρχει κι άλλο πριν τον πάτο: Αναγνωρίζοντας το «δικαίωμα» του Ισραήλ «στην αυτοάμυνα», φτάνει να ανταγωνίζεται με την κυβέρνηση για τα «αποδεκτά όρια» των εγκλημάτων του κράτους - δολοφόνου και να ζητάει ...ισορροπημένη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

(Αναδημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη»)

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog