..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

“Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ” : 400 φύλλα!

Η εφημερίδα μας έφτασε πλέον στα 400 φύλλα ανελλιπούς κυκλοφορίας της. Σίγουρα σημαντικό γεγονός τόσο για μας όσο και γενικότερα για τον τοπικό τύπο που όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με τον λαό της περιοχής (όπως και ολόκληρης της χώρας) δοκιμάζεται άγρια.

Όλα αυτά  τα χρόνια, πιστεύουμε ότι αναπτύξαμε σταθερές και κυρίως καθαρές σχέσεις μαζί σας. Δεν κρυφτήκαμε, αντίθετα με θάρρος προβάλλαμε τα προβλήματα του νομού και των κατοίκων του, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τις πραγματικές αιτίες, τους υπεύθυνους, προτείναμε λύσεις, προβάλλαμε ουσιαστικά (και πολλές φορές οι μόνοι σε τοπικό επίπεδο) τους αγώνες που έγιναν για την επίλυσή τους.

Σταθήκαμε κριτικά σε όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν αυτά τα χρόνια. Δεν υποκύψαμε στην “κρυφή γοητεία της εξουσίας”, δεν διεκδικήσαμε μερίδιο από καμιά “πίτα” της. Συνεχίσαμε κάτω από οποιεσδήποτε πολιτικές συνθήκες να προβάλουμε πρώτιστα τα διαχρονικά προβλήματα του νομού και των κατοίκων του. Αποφύγαμε φυσικά τον “λαϊκισμό”, αλλά και τον “κιτρινισμό”, είχαμε σταθερή γραμμή πλεύσης, πάντα πληρώνοντας και το ανάλογο “κόστος”.

Δεν χαϊδέψαμε αυτιά προκειμένου να γίνουμε αρεστοί. Θέλουμε πρώτα και κύρια να είμαστε χρήσιμοι στους πολίτες, στον τόπο μας. Στα χρόνια της πολύχρονης κρίσης που βιώνουμε, δεν κάναμε εκπτώσεις από αξίες και ιδανικά, αντίθετα από την πρώτη στιγμή την παρουσιάσαμε στις  πραγματικές της διαστάσεις, σταθήκαμε στο πλευρό αυτών που υποφέρουν. ‘Άλλωστε κομμάτι αυτού του κόσμου είμαστε με τις ίδιες αγωνίες για το σήμερα και το αύριο.

Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε  προς  όλες  τις  κατευθύνσεις ότι δεν θέλουμε ως εφημερίδα να είμαστε “μία από τα ίδια”. Αυτό εκφράστηκε και από την επιλογή μας να μην στηρίζουμε την ύπαρξη της στο κρατικό χρήμα (μέσω της κρατικής διαφήμισης) αλλά ούτε και στις τοπικές αρχές (μέσω των καταχωρήσεων τους).

Η επιλογή μας ως καθαρά συνδρομητική εφημερίδα ήθελε  και  μ’ αυτό τον τρόπο να καταδείξει ότι  δεν  έχουμε κανενός είδους εξάρτηση παρά μόνο από τους συνδρομητές μας. Επιλογή που για κάποιους φάνταζε ως ρομαντική, όμως για μας ήταν έστω και με οικονομικό κόστος αναγκαία προκειμένου να μπορούμε χωρίς κάθε είδους “επιπτώσεις” να λέμε “τα πράγματα με το όνομα τους”. Γνωρίζουμε πως στους σημερινούς καιρούς, που η δραματική  μείωση των εισοδημάτων έχει γίνει κανόνας, η αγορά μιας εφημερίδας ίσως φαντάζει για ορισμένους πολυτέλεια. Και όμως σε τέτοιους καιρούς είναι ακριβώς που χρειάζεται η γνώση, η άποψη, ως τα μέσα εκείνα για να “γίνουν τα σκοτάδια φως”.

Η εφημερίδα μας γνωρίζοντας  την υπάρχουσα  οικονομική κατάσταση, συνεχίζει για μία ακόμη χρονιά, παρά τη μεγάλη αύξηση του κόστους τόσο της έκδοσης και κυκλοφορίας της, αλλά και γενικότερα της ίδιας της ζωής, να κρατά σταθερό το ποσό συνδρομής της στα 35 ευρώ, ποσό ελάχιστο για τις 48 ετήσιες εκδόσεις της, χωρίς να “ρίχνει” το επίπεδο της.

Η εφημερίδα μας θα συνεχίσει να υπάρχει όσο το επιθυμούν οι αναγνώστες της. Τον όμορφο μα εξαιρετικά δύσκολο δρόμο του δίκιου και της αλήθειας θα συνεχίσουμε μαζί να τον βαδίζουμε!

Αλέκος Χατζηκώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog