..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Έλληνας καθηγητής στους Times: Νέες της Ελλάδας στην πορνεία για ένα... σάντουιτς!!!!!


Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία μίας νέας έρευνας που αποκαλύπτει πως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια, όλο και περισσότερες νέες βγαίνουν στην πορνεία και μάλιστα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για μόλις 2 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζει ένα σάντουιτς ή μια τυρόπιτα.

Σε νέα μελέτη, που συντάχθηκε βάσει στοιχείων από περισσότερες από 17.000 ιερόδουλες, διαπιστώνεται ότι οι Ελληνίδες κυριαρχούν στην βιομηχανία της πορνείας και έχουν αντικαταστήσει εκείνες από την ανατολική Ευρώπη.

«Ορισμένες γυναίκες το κάνουν μόνο και μόνο για μια τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς γιατί έχουν ανάγκη από φαγητό. Άλλες πάλι για να πληρώσουν φόρους, λογαριασμούς και έκτακτες ανάγκες ή για να αγοράσουν ναρκωτικά» δήλωσε στους Times του Λονδίνου ο Γρηγόρης Λάζος, καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, που πραγματοποίησε τη μελέτη.

Όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η τιμή για τις υπηρεσίες μιας ιερόδουλης ήταν στα 50 ευρώ και τώρα έχει πέσει στα 2 ευρώ για 30 λεπτά. Ο καθηγητής αναφέρει πως υπάρχουν περίπου 400 τέτοιες περιπτώσεις απελπισμένων γυναικών, σημειώνοντας πως οι Ελληνίδες πλέον κυριαρχούν στην πορνεία σε ποσοστό 80%.

"Αυτοί οι αριθμοί δεν μοιάζουν να εξασθενούν. Αυξάνονται με σταθερό ρυθμό", πρόσθεσε ο καθηγητής.

Η πορνεία είναι νόμιμη στην Ελλάδα, αλλά πολύ λίγοι από τους οίκους ανοχής έχουν πάρει άδεια, όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, ωθώντας πολλές από τις ιερόδουλες να δραστηριοποιούνται εκτός των οίκων ανοχής.
Πηγή: The Independent

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog