..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

«Αγωνιστικό Μέτωπο» ΟΤΟΕ: Χάλασε τη «σούπα» της συναίνεσης για το Ασφαλιστικό


Με τα συνθήματα «ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνουν συμφωνία, τσακίζουν το λαό για την πλουτοκρατία» και «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», οι ταξικές δυνάμεις του «Αγωνιστικού Μετώπου» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) στις τράπεζες χάλασαν τη «σούπα» της «συναίνεσης και του διαλόγου», προκειμένου να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα στο Ασφαλιστικό, στη διάρκεια του 31ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΟΤΟΕ, την ώρα που στο βήμα του Συνεδρίου βρισκόταν ο Ανδρέας Νεφελούδης, γγ του υπουργείου Εργασίας.

Παράλληλα με την ολοκλήρωση της ομιλίας του Ανδρέα Νεφελούδη, εκπρόσωπος των ταξικών δυνάμεων ανέβηκε στο βήμα, δίνοντάς του συμβολικά ένα χάρτινο μαύρο κοράκι που είχαν φτιάξει, λέγοντάς του, αφού έχετε διαλέξει ως κυβέρνηση να γίνεται ο «νεκροθάφτης» της Κοινωνικής Ασφάλισης, σας χαρίζουμε ένα κοράκι. Ταυτόχρονα, οι ταξικές δυνάμεις ανάρτησαν πανό που ανέγραφε: «Κάτω τα χέρια απ' την Ασφάλιση - Κλιμακώνουμε την πάλη», ενώ ακούστηκε το σύνθημα: “Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Τσίπρα αρχηγό”.

Το 31ο συνέδριο της ΟΤΟΕ ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Ομιλητές μεταξύ άλλων ήταν,  ο Γρηγόρης Λιονής στέλεχος του ΚΚΕ. η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και η Λούκα Κατσέλη.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο κ. Νεφελούδης ήταν στη ΔΗΜΑΡ και είχε κατέβει υποψήφιος δήμαρχος στη Νέα Σμύρνη κόντρα στο ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές του Ιανουαρίου όμως ήταν υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κατάφερε να εκλεγεί και στη συνέχεια τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εργασίας από τον Πάνο Σκουρλέτη, απόφαση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog