..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Τυρί στη φάκα η......... ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χαρατσιών!!!!!




Κατάφωρο εμπαιγμό απέναντι στα οικονομικά ανήμπορα λαϊκά νοικοκυριά και για τις εμφανιζόμενες ληξιπρόθεσμες «οφειλές», που συνεχίζουν να στοιβάζονται στα κατάστιχα της Εφορίας, αποτελεί η ρύθμιση τάχα για την τμηματική διευκόλυνση, η οποία κατατέθηκε με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου - λαιμητόμου.
Σε περίπτωση «εκπρόθεσμης καταβολής» έστω και μιας από τις προβλεπόμενες δόσεις, η ρύθμιση διευκόλυνσης χάνεται, με αποτέλεσμα να γίνεται απαιτητό το σύνολο της εμφανιζόμενης «οφειλής» και μάλιστα με προσαύξηση που φτάνει στο 15%! Εξω από τη ρύθμιση θα πεταχτούν και τα λαϊκά νοικοκυριά που δεν θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στα νέας κοπής χαράτσια του 2013, όπως αυτά που η συγκυβέρνηση θα αξιώσει να μαζέψει μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Για τη συνέχεια ετοιμάζουν τα ακόμη χειρότερα, την ενεργοποίηση μέτρων κατάσχεσης μισθών και συντάξεων απευθείας από τις μισθοδοσίες των επιχειρήσεων και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η κατάσταση που έχουν διαμορφώσει προκύπτει ανάγλυφα από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία οι νέες ληξιπρόθεσμες «οφειλές», αυτές που δημιουργήθηκαν μέσα στο α' τρίμηνο του 2013, έφτασαν στο αστρονομικό ύψος των 2,2 δισ. ευρώ. Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει τα οξυμένα διαχειριστικά ζόρια του κεφαλαίου. Υποδηλώνει και τη βαρβαρότητα που θα κλιμακώσουν τους επόμενους μήνες και αυτός είναι λόγος που θωρακίζουν το αντιλαϊκό νομικό οπλοστάσιο.
Τα πράγματα και η δυναμική τους κάνουν απόλυτα αναγκαία την ετοιμότητα του λαϊκού παράγοντα, την αναγκαιότητα της κοινής πάλης εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών για την αντιμετώπιση και αποτροπή των κατασχέσεων σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών. Μπορούμε να τους αναχαιτίσουμε!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog