..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Γεννάς στη .....στάνη, παίρνεις επίδομα!!!!!!!!



Μονάχα ως ξεδιάντροπη και προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για κατάργηση του επιδόματος τοκετού σε όσες γυναίκες γεννούν σε δημόσια και ιδιωτικά μαιευτήρια.
Η κυβέρνηση στην ουσία προωθεί το άκρως επικίνδυνο για τις γυναίκες και τα νεογνά μοντέλο του "τοκετού στο σπίτι", προκειμένου να απαλλαγεί από αυτό που θεωρεί "κόστος", την προστασία δηλαδή του δικαιώματος της μητρότητας.

Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που η ανεργία μαστίζει, η υποαπασχόληση καλπάζει, οι μισθοί έχουν πετσοκοπεί και τα χαράτσια έρχονται το ένα μετά το άλλο, το επίδομα τοκετού αποτελεί για την πλειοψηφία των νέων ζευγαριών μια ελάχιστη οικονομική ανάσα, μια ελάχιστη οικονομική στήριξη για τις πρώτες ανάγκες μετά τον τοκετό.
Καμιά εργατική οικογένεια δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτές τις περικοπές. Ιδιαίτερα τα νέα ζευγάρια να σηκώσουν ανάστημα και με την οργάνωσή τους στα συνδικάτα να δώσουν τη μάχη ενάντια σε ό,τι κάνει τη ζωή τους κόλαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog