..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΚΚΕ-ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΚΟΥΒΑ


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σταθερή υπεράσπιση της Κουβανικής Επανάστασης
Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την ΚΕ του ΚΚ Κούβας
Με αφορμή τη συμπλήρωση την 1η Γενάρη της 53ης επετείου από τη νίκη της Επανάστασης στην Κούβα, ηΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στην ΚΕ του ΚΚ Κούβας το παρακάτω μήνυμα:
«Αγαπητοί σύντροφοι,
Με την ευκαιρία της 53ης επετείου από τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης απευθύνουμε στο Κομμουνιστικό Κόμμα, στο λαό και τη νεολαία της Κούβας θερμό συντροφικό χαιρετισμό.
Η επανάσταση και η οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην Κούβα αποτελεί γεγονός μεγάλης ιστορικής σημασίας και παράδειγμα για τους λαούς που βιώνουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Η εργατική εξουσία, η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, η σοσιαλιστική ανάπτυξη όπλισαν τον κουβανικό λαό, του έδωσαν δύναμη να ανταποκριθεί σε σύνθετα καθήκοντα, να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, τον προπαγανδιστικό πόλεμο τον ΗΠΑ, να εξουδετερώσει τις πολύμορφες επεμβάσεις, τις απόπειρες υπονόμευσης και ανατροπής της Κουβανικής Επανάστασης.
Ο πολύχρονος ιμπεριαλιστικός αποκλεισμός και οι κάθε λογής αντεπαναστατικές ενέργειες, που δείχνουν την εχθρική στάση του παλιού κοινωνικοπολιτικού σχηματισμού απέναντι στο σοσιαλισμό, δεν πέτυχαν την υλοποίηση των σχεδίων τους γιατί βρέθηκαν αντιμέτωποι με την πάλη των κομμουνιστών, του κουβανικού λαού και τη διεθνιστική αλληλεγγύη.
Το ΚΚΕ υπερασπίζεται την Κουβανική Επανάσταση και συνεχίζει τη διεθνιστική αλληλεγγύη για να γίνει ένα σημαντικό βήμα στη διεθνή κινητοποίηση για την απελευθέρωση και την ασφαλή επιστροφή των 5 Κουβανών πατριωτών στην πατρίδα τους. Να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο αγώνας ενάντια στον εγκληματικό αποκλεισμό των ΗΠΑ και την επιθετική κοινή θέση της ΕΕ για την Κούβα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog