..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Μαρία Κομνηνάκα: Σταματήστε τώρα τους πλειστηριασμούς.

                             Θωρακίζονται οι τράπεζες και τα κοράκια


Θωρακίζονται οι τράπεζες και τα κοράκια με το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια και το πρόγραμμα Ηρακλής 3» τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής.

Σημείωσε πως το νομοσχέδιο δεν είναι για την προστασία των δανειοληπτών που βασανίζονται από τα χρέη λόγω των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων. Οπως είπε δεν πρόκειται να σταματήσει το πογκρόμ των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών και πως το νομοσχέδιο παρέχει εγγυήσεις στις τράπεζες για ελεγχόμενη χρεοκοπία, προστίθενται άλλα 2 δισ. ευρώ στα 18 δισ. ευρώ των προηγούμενων δύο προγραμμάτων «Ηρακλής».

Για την δυνατότητα επαναγοράς του σπιτιού έπειτα από 12χρονη μίσθωση η Μαρία Κομνηνάκα αναρωτήθηκε πόσοι θα μπορούν να εξαγοράσουν το σπίτι τους όταν το εισόδημά τους είναι τσακισμένο από τη φοροληστεία και την ακρίβεια.

Χαρακτήρισε πρόκληση την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανισθεί ότι είναι κατά των πλειστηριασμών όταν ως κυβέρνηση έδωσε τα «κόκκινα» δάνεια στα Funds και τα προίκισε με τα εργαλεία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και του ιδιώνυμου αδικήματος κατά όσων αγωνίζονται για να χάσουν λαϊκές οικογένειες τα σπίτια τους. 


Τροπολογία για «την αυτοδίκαιη παύση κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, πλειστηριασμού ή άλλου αναγκαστικού μέτρου σε βάρος της πρώτης - κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών οικογενειών», κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. 

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών για τα δάνεια και το πρόγραμμα «Ηρακλής». 

Στην Αιτιολογική Έκθεση σημειώνονται τα εξής:

«Με πλειστηριασμούς της πρώτης - κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων απειλούνται χιλιάδες λαϊκές οικογένειες για χρέη προς τις τράπεζες και τα "κοράκια", τα funds που έχουν αγοράσει τα "κόκκινα" δάνεια, αλλά και για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ.

Η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, όπως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που παρέδωσε τα "κόκκινα" δάνεια στα αρπακτικά των funds και σε συνέχεια ο πτωχευτικός νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ. Ενώ, ταυτόχρονα, με μια σειρά μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις αυτές, ενισχύθηκε το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καταστολή κ.ά. για να υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός που βυθίζει τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Το Άρθρο της τροπολογίας αναφέρει:

«Από την ψήφιση του παρόντος παύει αυτοδίκαια οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλειστηριασμού ή άλλου αναγκαστικού μέτρου εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων, εταιρειών που συνδέονται με τραπεζικά χαρτοφυλάκια - funds, του Ελληνικού Δημοσίου και των ΟΤΑ, σε βάρος της πρώτης - κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ, των αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων για οφειλές τους προς αυτούς.

Τα μέτρα αυτά αφορούν οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog