..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Κωνσταντίνου: Πρόσεξε καλά Ελένη μου. Παίρνω το καπελάκι μου και... φεύγω. (Video)

Την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν τα στελέχη του κόμματος που ανήκουν στην «Ομπρέλα».

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν το «το σκουλικιασμένο κερασάκι στην τούρτα» μιας πορείας εκφυλισμού του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία συντέλεσαν όλα τα κεντρικά του στελέχη, «δεν είναι θέμα ενός προσώπου»

Αυτή η πορεία εκφυλισμού έχει να κάνει με τις καλλιέργεια ελπίδων και προσδοκιών που γρήγορα διαψεύστηκαν ότι «μπορούν να ικανοποιούνται οι ανάγκες των εκμεταλλευτών και των εκμεταλλευόμενων, ότι με ορισμένα μέτρα διαχείρισης μπορούν να ανατρέψουν την βαρβαρότητα που ζούμε».

Το κείμενο που υπογράφουν, αναφέρουν πως «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η πρόθεση του Στ. Κασσελάκη να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για τις διαγραφές, κάτι το οποίο χαρακτηρίζουν «ανήκουστο, βοναπαρτικό και ασφαλώς βαθιά αντιδημοκρατικό».

Κατηγορούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για πρακτική «τραμπισμού» και «διωγμού ιστορικών στελεχών», εγκαλώντας τον ότι μετατοπίζει το κόμμα στον χώρο της «συντηρητικής μεταπολιτικής».

Τα ίδια στελέχη εμφανίζονται περήφανα για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη ΝΑΤΟικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών, επιβεβαιώνοντας πως δεν είναι άμοιροι ευθυνών για την πορεία εκφυλισμού του κόμματος. 

Το κείμενο της αποχώρησης υπογράφουν 45 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους οι βουλευτές Ευκλ. Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα, καθώς και τα στελέχη Ν. Βούτσης, Ν. Φίλης, Π. Σκουρλέτης, Θ. Δρίτσας, Αν. Ξανθός.
Μιλώντας στην συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στ. Κασσελάκης κάλεσε τους δύο βουλευτές να παραδώσουν την έδρα τους. «Πλέον δεν υπάρχουν διαγραφές, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος δημοψηφίσματος», ανέφερε επίσης. 

Προηγουμένως, είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στ. Τζουμάκας. 

Επιστολή για τη διαγραφή των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε το πρωί της Δευτέρας ο Σωκράτης Φάμελλος στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, μετά τη δήλωση αποχώρησής τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στ. Κασσελάκης κάλεσε του δύο βουλευτές να παραδώσουν τις έδρες τους, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν.

Μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευ. Τσακαλώτος έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία δηλώνει ότι αποχωρεί από την ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραμένοντας βουλευτής.

Την ίδια ώρα, την παραίτησή τους από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν με κοινή τους δήλωση ο Γιώργος Κυρίτσης και ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog