..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Παλαιστίνη: Δες με τα μάτια μας: Η πραγματικότητα στο νοσοκομείο Al Shifa της Γάζας (Video)

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Συνεχείς βομβαρδισμοί στα νοσοκομεία από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Πηγή: Associated Press

Εφιάλτης δίχως τέλος στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς συνεχίζονται οι επιθέσεις τους Ισραήλ, με το κράτος δολοφόνο να σφυροκοπά τα νοσοκομεία του παλαιστινιακού θύλακα.

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, το Al Shifa, βομβαρδίζεται συνεχώς, εντείνονται τα πλήγματα στο ινδονησιακό νοσοκομείο, ενώ δραματικές ώρες ζουν οι ασθενείς και οι γιατροί και στα νοσοκομεία Παίδων Al Rantisi και Al Nasr, τα οποία είναι πλέον περικυκλωμένα από τανκ του ισραηλινού στρατού.

                                                   msfgreece Γιατροί χωρίς Σύνορα
Ο διευθυντής του νοσοκομείου Σίφα έκανε λόγο για πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης εναντίον του μαιευτηρίου, ενώ διακοπή ρεύματος βύθισε στο σκοτάδι το νοσοκομείο που βομβαρδίζεται αδιάκοπα στη Λωρίδα της Γάζας. 

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τουλάχιστον επτά πτώματα κοντά στο νοσοκομείο.

Ο διευθυντής του παλαιστινιακού υπουργείου υγείας στη Γάζα, Munir al-Bursh, ανακοίνωσε ότι θα ανοιχτεί ομαδικός τάφος στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα για να θάψουν τους ανθρώπους που έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής εκεί.

Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν την περιοχή γύρω από το ινδονησιακό νοσοκομείο στο βόρειο τμήμα του θύλακα. Νωρίτερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό και οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί εντελώς στο νοσοκομείο.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως είδαν το νοσοκομείο παίδων αρ Ραντίσι περικυκλωμένο από άρματα μάχης. 

Ο Μαρουάν Τζιλάνι, γενικός διευθυντής της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, σήμανε συναγερμό για την κρίση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Γάζας κατά την ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Παρασκευή. «Οι εκτοπισμένοι στα νοσοκομεία δέχονται πυροβολισμούς αυτή τη στιγμή που μιλάμε» είπε ο Τζιλάνι. «Ρωτούν “τι μπορούμε να κάνουμε; πού μπορούμε να πάμε;” Χιλιάδες αθώες ζωές βρίσκονται υπό άμεση απειλή» τόνισε.
Τις 35 μέρες συμπληρώνει σήμερα η σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας, με πάνω από 11.000 Παλαιστινίους να έχουν σκοτωθεί και εκατομμύρια να έχουν εκτοπιστεί βίαια από τους ασταμάτητους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιθέσεις του ισραηλινού κατοχικού στρατού, με την κυβέρνηση Νετανιάχου να συνεχίζει το έγκλημα έχοντας την πλήρη στήριξη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Κάθε μέρα ο τραγικός απολογισμός των νεκρών και των τραυματιών από την επίθεση του Ισραήλ ανεβαίνει κατά εκατοντάδες θύματα: 

Την Παρασκευή οι σκοτωμένοι Παλαιστίνιοι ξεπέρασαν τους 11.080, εκ των οποίων τα 4.500 ήταν παιδιά.

Οι τραυματίες είναι πάνω από 27.500, ενώ οι εκτοπισμένοι άμαχοι ξεπερνούν το 1,5 εκατ. άτομα, από τους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας.

Στην πόλη της Γάζας, που έχει μετατραπεί σε συντρίμμια, που αντιμετωπίζει τεράστια έλλειψη βασικών διατροφικών ειδών, οι μάχες εντείνονται, ενώ οι οικογένειες που φεύγουν προς νότο σχηματίζουν ολοένα μεγαλύτερες φάλαγγες. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες στοιβάζονται πλέον στο νότιο τμήμα της παλαιστινιακής περιοχής, όπου οι συνθήκες είναι καταστροφικές.

Στα καταφύγια, η έλλειψη νερού καθιστά δύσκολη τη διατήρηση ακόμη και της βασικής υγιεινής. Οικογένειες στριμώχνονται σ’ ένα σχολικό κτίριο στο Deir al-Balah, στην κεντρική Γάζα, με σκηνές στημένες στην παιδική χαρά, με τα ρούχα κρεμασμένα στους διαδρόμους για να στεγνώσουν και τα παιδιά να κοιμούνται σε χαλάκια δίπλα στους ανήσυχους γονείς τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog