..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Κασσελάκης: Ευκλείδη, άρον την ομπρέλα σου και περιπάτει!!!


Δημοψήφισμα για τις διαγραφές στελεχών θέλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης όπως ο ίδιος αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook. 

Θα προτείνει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή και αν δεν περάσει η πρότασή του τότε θα προχωρήσει στο δημοψήφισμα με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως αναφέρει «η αξιωματική αντιπολίτευση είναι άρρωστη» με στελέχη «που προσβάλλουν το ίδιο τους το κόμμα, τους συντρόφους τους, τον νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρό τους» και πως «αύριο θα ζητήσω από την Κεντρική Επιτροπή να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απευθείας από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή των τεσσάρων στελεχών που προσέβαλαν βάναυσα όλους μας» και προσθέτει ότι «εάν η Κεντρική Επιτροπή αρνηθεί, θα προχωρήσω στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό μας». 

Πληροφορίες και δημοσιεύματα αναφέρουν πως επίκειται αποχώρηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. 

Προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την έξοδό του από το κόµµα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην εκδήλωση που διοργάνωσε η εφηµερίδα «Η Εποχή», με παρόντα στελέχη ως επί το πλείστον από την «Ομπρέλα», ανέφερε:

«Κατέβηκα ως υποψήφιος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ. Και στο τέλος στην ομιλία μου στο συνέδριο είπα είτε χάσω είτε κερδίσω θέλω ένα πράγμα να κάνω. Να φέρω πίσω την περηφάνια των ανθρώπων της Αριστεράς για τις ιδέες τους, για τις προτάσεις τους, για τους αγώνες τους. Λυπάμαι, αυτό πια θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει, αυτή η περηφάνια σε αυτό το κόμμα».

Εξάλλου, στη δευτερολογία του οριοθέτησε τη δημιουργία του νέου κόμματος στο πολιτικό κενό που υπάρχει μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. «Αν υπάρχει χώρος ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Πιστεύω ότι υπάρχει. Πρέπει να τον βρούμε τον τρόπο», επισήμανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αφηρημένο Blog

ΣΧΕΤΙΚΑ: Αναμένονται εξελίξεις ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog