..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Ο Μπάιντεν τα έχει χαμένα και οι ΗΠΑ ζητούν επίσπευση της σφαγής στη Γάζα για να μην επηρεαστεί η εκστρατεία του

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν χρειάστηκε ξανά οδηγίες από ένα στρατιωτικό μέλος κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής κατάθεσης στεφάνων στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα των Βετεράνων στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον το Σάββατο.


Αφού πρώτα ο Μπάιντεν ζήτησε τη βοήθεια ενός μέλους της τιμητικής φρουράς του τάφου για να τοποθετήσει τη μεγάλη σύνθεση με λουλούδια σε ένα περίπτερο στην πλατεία μπροστά από το μνημείο προς τιμήν των αγνοουμένων και αγνώστων νεκρών του πολέμου της Αμερικής, πήγε πίσω από το στεφάνι και δίστασε για μια στιγμή πριν κάνει το σημείο του σταυρού πάνω του:

Μετά οπισθοχώρησε, γύρισε, κι έκανε αρκετά βήματα μακριά από το στεφάνι — και μετά γύρισε πίσω και πλησίασε ξανά τον αξιωματικό.

Το μέλος του στρατού έδειξε με το χέρι του προς την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, που στεκόταν αρκετά μέτρα μακριά και ο πρόεδρος επέστρεψε στο σημείο του δίπλα της.

Ο Χάρις και ο Ντένις ΜακΝτόνο, ο Γραμματέας για τις Υποθέσεις Βετεράνων του Μπάιντεν, φάνηκαν και οι δύο να πνίγουν τα χαμόγελα καθώς ο πρόεδρος ανησυχούσε.

Πολλά αμερικάνικα ΜΜΕ “έκοψαν” ελαφρώς την αμήχανη στιγμή. 
Και ενώ συμβαίνουν αυτά με τον Μπάιντεν, για πολλοστή φορά, οι ΗΠΑ παρότι δημοσίως ζητούν «ανθρωπιστικές παύσεις» στην στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, πίσω από «κλειστές πόρτες» καλούν την ισραηλινή ηγεσία να επισπεύσει τη σφαγή, ακόμη και αν αυτό σημαίνει το θάνατο χιλιάδων ακόμη αμάχων, καθώς η καθυστέρηση της θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη θέση του Τζο Μπάιντεν πριν από τις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου Τύπου της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR).

Σύμφωνα με την SVR, «η αμερικανική διοίκηση, εν μέσω γενικής ανησυχίας για τον θάνατο δέκα χιλιάδων Παλαιστινίων, ζητά ανθρωπιστικές παύσεις και περιορισμό των βομβαρδισμών του πυροβολικού. Ταυτόχρονα, στην πραγματικότητα, η Ουάσιγκτον καταφεύγει στην αγαπημένη της τεχνική - τον "φαρισαϊσμό"».
                         Θηριωδία: 2.360 παιδιά νεκρά μέσα σε 18 ημέρες στη Γάζα

«Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι πίσω από κλειστές πόρτες οι Αμερικανοί έχουν πολύ διαφορετικές συνομιλίες με την ισραηλινή ηγεσία. Οι Ισραηλινοί ενθαρρύνονται να επιταχύνουν την επιχείρηση για να αποτρέψουν την καθυστέρηση, καθώς αυτό θα επηρέαζε αρνητικά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν», ανέφερε η έκθεση.

Όπως σημείωσε η SVR, η επιχείρηση ενάντια στη Χαμάς θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό απωλειών αμάχων, αλλά οι ΗΠΑ το θεωρούν αποδεκτό, καθώς προτεραιότητά τους είναι να ολοκληρωθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις το συντομότερο δυνατό.

«Για να προωθήσει την υποκριτική της θέση, η ομάδα Μπάιντεν έχει ζητήσει την υποστήριξη των ηγετών της Αγγλίας και της Γερμανίας. Με κοινές προσπάθειες σκοπεύουν να εμποδίσουν τις πρωτοβουλίες που προβλέπουν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα», ανέφερε η ρωσική υπηρεσία.

(Πηγή: Ria Novosti)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog